Home » Sanatate » Alegeri la Colegiul Medicilor Vaslui

Alegeri la Colegiul Medicilor Vaslui

de Marian MOCANU

Alegerile organizate pentru desemnarea Biroului permanent al Colegiului Medicilor Vaslui vor avea loc în zilele de 13 – 14 martie. Actualul președinte, dr. Mioara Dașcău, a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat.

În decembrie anul trecut ar fi trebuit să aibă loc alegerile pentru desemnarea conducerii colegiilor județene ale medicilor și ulterior, a Colegiului Național al Medicilor. Atunci, alegerile nu au fost validate decât în patru județe, astfel că, în luna martie, urmau să aibă loc noi alegeri în restul județelor. La Vaslui acestea s-au desfășurat în perioada 6 – 7 martie, dar, din lipsă de cvorum, au fost amânate pentru 13 – 14 martie. Pentru a face parte din conducerea Colegiului Medicilor Vaslui s-au înscris 26 de medici, care vor candida pentru cele 13 locuri din Biroul Permanent.

Actualul președinte, dr. Mioara Dașcău a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat. În aceste condiții, candidatul cu cele mai mari șanse pentru a asigura, în următorii patru ani, președinția Colegiului Medicilor Vaslui, se pare că este dr. Cătălina Ochișor, medic la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, secția Boli Infecțioase și președinte al Sindicatului Independent al Medicilor din cadrul SJU Vaslui. Aceasta a întrunit, la alegerile trecute, cel mai mare număr de voturi. Conform statutului, sunt aleși membrii Biroul Permanent, care, ulterior, vor desemna președintele Colegiului Medicilor Vaslui. După validarea alegerilor din toate județele, va urma Conferința națională, pentru alegerile membrilor Biroului Permanent al Colegiului Național al Medicilor și președintele acestui organism. La această funcție și-a anunțat candidatura, încă de anul trecut, și deputatul bârlădean Tudor Ciuhodaru.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: