Home » Social » Liceenii din județul Vaslui au fost informați despre consecințele comportamentelor de risc

Liceenii din județul Vaslui au fost informați despre consecințele comportamentelor de risc

Peste 200 de elevi, de la liceele Ștefan Procopiu din Vaslui și Ioan Popescu din Municipiul Bârlad, au fost informați cu privire la efectele și consecințele consumului de tutun, alcool și droguri. Activitățile de prevenire au fost efectuate de reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui, alături de cadre din Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui. Aceștia au purtat discuții cu elevii și au distribuit pliante referitoare la consumul substanțelor interzise.

Jandarmii le-au mai prezentat elevilor teme referitoare la formele violenței, cauzele generatoare ale acesteia, efectele pe termen scurt, mediu și lung asupra personalității elevului. De asemenea, le-au oferit elevilor informații care îi pot ajută să prevină comportamentele violente și să respecte normele de conduită civică.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui își propun reducerea violenței școlare, dezvoltarea dialogului în rândul adolescenților pentru identificarea problemelor cu care se confruntă și găsirea unor soluții viabile pentru diminuarea și eliminarea pe cât posibil a acestora.

Jandarmeria Vaslui, C.R.P.E.C.A. Iași, I.S.J.Vaslui, D.G.A.S.P.C. Vaslui, instituții partenere în cadrul proiectului „Libertatea de a alege”, vor desfășura astfel de activități și în cadrul altor instituții de învățământ, atât în mediul urban cât și în mediul rural. (G.P)

About Tehno Redactor