Home / Social / Minunata lume a poveștilor, oferită copiilor năpăstuiți!

Minunata lume a poveștilor, oferită copiilor năpăstuiți!

eea-grants

fundatia-corona

Un grup de elevi ai Colegiului ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț s-au oferit voluntari într-un proiect umanitar destinat copiilor instituționalizați în Complexul de Servicii ”Elena Doamna”.

Recent, un grup de elevi ai Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț a reușit să aducă un strop de bucurie în viața copiilor instituționalizați din Complexul de Servicii ”Elena Doamna”.

Inimoșii elevi de la Colegiul ”Calistrat Hogaș” s-au oferit voluntari în cadrul unui proiect inedit, intitulat ”Citește-mi o poveste”.

În cadrul acestui proiect, voluntarii au organizat diferite activități pentru micuții de la Complexul de Servicii ”Elena Doamna” și … le-au citit povești.

Îi admir enorm pentru că deși nu le este ușor, continuă să zâmbească, să spere, să aibă credință”, a mărturisit Arianna Lavinia Suduc, una dintre elevele de la colegiul nemțean care a luat parte la acest proiect de voluntariat. „Este unul dintre lucrurile care ne motivează: să încercăm să punem un zâmbet pe chipurile acestor copii”.

Una dintre acțiunile proiectului a fost o vizită la Humulești, la casa lui Ion Creangă, unul dintre marii scriitori români care au reușit să surprindă cu acuratețe și o măiestrie de neegalat mirifica lume a copilăriei, așa cum ar trebui să fie și cea a micuților de la Complexul de Servicii ”Elena Doamna”.

Tocmai de aceea, prispa casei părintești a lui Creangă a fost, pentru câteva ore, scena proiectului ”Citește-mi o poveste”, o inițiativă inedită prin care inimoșii voluntari de la Colegiul ”Calistrat Hogaș” au deschis acestor copii o tainică poartă către minunatul tărâm al poveștilor.

Proiectul s-a bucurat de un real succes în rândul micuților, după cum ne-a povestit Arianna Suduc: ”Am citit cele mai frumoase povești, amintindu-ne de copilăria noastră. Copiii au ascultat cu zâmbetul pe buze. Împreună cu ei, am râs, am glumit și … am retrăit copilăria împărțind împreună timpul”.

Acțiunea tinerilor voluntari s-a dovedit a fi un real succes și, pe lângă ajutorul oferit micuților, a oferit ocazia de a ne demonstra cât de importantă este misiunea voluntarului. 

Elevii de la Colegiul ”Calistrat Hogaș” au înțeles că voluntariatul este o misiune pe cât de nobilă, pe atât de onorantă și, în același timp, reprezintă o oportunitate de a cunoaște noi oameni și de a îți face prieteni.

Pentru mine, voluntariatul înseamnă fericire. Fericirea de a face pe cineva fericit. Prin voluntariat dai naștere unor noi visuri și ajuți la îndeplinirea acestora. A fi voluntar este o alegere. Și trebuie să fie o alegere pe care o facem constant. Trebuie permanent și dezinteresat să creăm, să salvăm, să ajutăm.” – Arianna Lavinia Suduc, elevă la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, clasa a IX-a.

Materialul prezentat a fost elaborat în cadrul proiectului ”Cioc. Cioc. Cine este? ONG”. Mai multe detalii cu privire la proiect, puteți găsi pe http://lumeaong.fundatiacorona.ro și pe https://www.facebook.com/Lumea-ONG.

Susține Sectorul ONG- singura societate cu răspundere nelimitată!

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.fondul-ng

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. 

Mai multe detalii pe www.eeagrants.org.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

Un tânăr din Bârlad a scăpat cu viață ca prin minune după ce și-a făcut mașina praf în urma coliziunii cu un TIR

Un tânăr de 34 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: