Home » Social » Minunata lume a poveștilor, oferită copiilor năpăstuiți!

Minunata lume a poveștilor, oferită copiilor năpăstuiți!

eea-grants

fundatia-corona

Un grup de elevi ai Colegiului ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț s-au oferit voluntari într-un proiect umanitar destinat copiilor instituționalizați în Complexul de Servicii ”Elena Doamna”.

Recent, un grup de elevi ai Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț a reușit să aducă un strop de bucurie în viața copiilor instituționalizați din Complexul de Servicii ”Elena Doamna”.

Inimoșii elevi de la Colegiul ”Calistrat Hogaș” s-au oferit voluntari în cadrul unui proiect inedit, intitulat ”Citește-mi o poveste”.

În cadrul acestui proiect, voluntarii au organizat diferite activități pentru micuții de la Complexul de Servicii ”Elena Doamna” și … le-au citit povești.

Îi admir enorm pentru că deși nu le este ușor, continuă să zâmbească, să spere, să aibă credință”, a mărturisit Arianna Lavinia Suduc, una dintre elevele de la colegiul nemțean care a luat parte la acest proiect de voluntariat. „Este unul dintre lucrurile care ne motivează: să încercăm să punem un zâmbet pe chipurile acestor copii”.

Una dintre acțiunile proiectului a fost o vizită la Humulești, la casa lui Ion Creangă, unul dintre marii scriitori români care au reușit să surprindă cu acuratețe și o măiestrie de neegalat mirifica lume a copilăriei, așa cum ar trebui să fie și cea a micuților de la Complexul de Servicii ”Elena Doamna”.

Tocmai de aceea, prispa casei părintești a lui Creangă a fost, pentru câteva ore, scena proiectului ”Citește-mi o poveste”, o inițiativă inedită prin care inimoșii voluntari de la Colegiul ”Calistrat Hogaș” au deschis acestor copii o tainică poartă către minunatul tărâm al poveștilor.

Proiectul s-a bucurat de un real succes în rândul micuților, după cum ne-a povestit Arianna Suduc: ”Am citit cele mai frumoase povești, amintindu-ne de copilăria noastră. Copiii au ascultat cu zâmbetul pe buze. Împreună cu ei, am râs, am glumit și … am retrăit copilăria împărțind împreună timpul”.

Acțiunea tinerilor voluntari s-a dovedit a fi un real succes și, pe lângă ajutorul oferit micuților, a oferit ocazia de a ne demonstra cât de importantă este misiunea voluntarului. 

Elevii de la Colegiul ”Calistrat Hogaș” au înțeles că voluntariatul este o misiune pe cât de nobilă, pe atât de onorantă și, în același timp, reprezintă o oportunitate de a cunoaște noi oameni și de a îți face prieteni.

Pentru mine, voluntariatul înseamnă fericire. Fericirea de a face pe cineva fericit. Prin voluntariat dai naștere unor noi visuri și ajuți la îndeplinirea acestora. A fi voluntar este o alegere. Și trebuie să fie o alegere pe care o facem constant. Trebuie permanent și dezinteresat să creăm, să salvăm, să ajutăm.” – Arianna Lavinia Suduc, elevă la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, clasa a IX-a.

Materialul prezentat a fost elaborat în cadrul proiectului ”Cioc. Cioc. Cine este? ONG”. Mai multe detalii cu privire la proiect, puteți găsi pe http://lumeaong.fundatiacorona.ro și pe https://www.facebook.com/Lumea-ONG.

Susține Sectorul ONG- singura societate cu răspundere nelimitată!

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.fondul-ng

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. 

Mai multe detalii pe www.eeagrants.org.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: