Home » Sanatate » Pacienți mulți, servicii decontate parțial de CJAS

Pacienți mulți, servicii decontate parțial de CJAS

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a intrat demult în categoria spitalelor care nu doar își realizează indicatorii prevăzuți în contractul încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, dar îi și depășesc. În ambulatoriul de specialitate al spitalului bârlădean, în luna februarie, de exemplu, numărul de servicii paraclinice a depășit valoarea de contract.

Abgela Chirila 1Se înregistrează o adresabilitate foarte mare a celor din ambulatoriu, ceea ce determină depășirea valorii stipulată în contractul cu CJAS. Evident că nu ni se decontează toate serviciile realizate, dar în situația în care se înregistrează depășirea valorii de contract, CJAS ne alocă 10% din valoarea de contract a lunii următoare”, ne-a declarat Angel Chirilă, managerul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad.

Laboratorul de analize medicale, va termina în câteva zile toată suma alocată lunii martie de CJAS, aproximativ 20.000 de lei, pentru pacienții din ambulatoriu.

În luna februarie s-a înregistrat o adresabilitate crescută și în secțiile spitalului bârlădean. Față de 1.950 de pacienți pentru care a primit finanțare de la CJAS spitalul, au fost înregistrați 2.322 de pacienți care au fost externați în aceeași lună. În acest caz, procentul de 10% care se alocă pentru depășirea serviciilor paraclinice prestate nu se mai aplică. Diferența de bani reprezintă, de fapt, o gaură în bugetul spitalului prin faptul că nu o mai decontează nimeni.

Este adevărat că spitalul își consumă mai repede fondurile din cauza faptului că serviciile medicale, cazarea și masa nu mai sunt decontate pentru toți pacienții internați peste valoarea de contract. Dar, dacă sunt urgențe, medicii trebuie să-i interneze iar spitalul să le acorde sprijinul necesar”, a mai spus managerul spitalului. În februarie, pentru 372 de pacienți internați, CJAS nu va deconta niciun leu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: