Home » Sport » Vitis Șuletea și-a consolidat poziția secundă în Liga a IV-a

Vitis Șuletea și-a consolidat poziția secundă în Liga a IV-a

Vitis Șuletea a înregistrat duminică o victorie, scor 4 – 0, cu FC 2002 Vaslui, în primul meci din returul Ligii a IV-a de fotbal. Un meci care la vestiare lăsa loc oricărui scenariu, gazdele conducând doar cu 1 – 0. Partida a fost capul de afiș al etapei, un meci în care s-au întâlnit locul doi și locul patru. A fost o revanșă a gazdelor, după ce galben-verzii i-au învins pe teren propriu în tur, scor 4 – 2 (2 – 0).

„A fost un meci destul de echilibrat, dar atacanții mei au fost mai decisivi, mai lucizi în fața porții decât cei de la FC Vaslui 2002. Prima repriza a fost echilibrată, jocul de pase al mijlocașilor vasluieni fiind mai bun decât al fotbaliștilor mei până la pauză, chiar dacă nu au concretizat în ocazii. Am avut și un pic de noroc pentru că am avut un gol marcat foarte repede, în minutul doi. Probabil că asta i-a demoralizat pe adversari și le-a turnat plumb în ghete. Eu sper să ajung la play-off, vrem să facem o figură frumoasă și să îl câștigăm. În proporție de 95% am ajuns acolo, dar mai sunt meciuri de jucat. Mai avem două meciuri grele, acasă cu FC Gârceni peste două săptămâni și în deplasare la Bârlad. După care avem meciuri doar cu ultimele clasate, pentru că am jucat deja ambele meciuri cu Pajura Huși și FC 2002 Vaslui. Mai departe, dacă ne calificăm în Liga a III-a vom lăsa locul liber, pentru că nu avem susținere financiară atât de înaltă. Nicio echipă din Vaslui nu vrea acum să promoveze în Liga a III-a, pentru că nu sunt finanțe”, ne-a declarat Gigel Ghenghea, antrenorul echipei Vitis Șuletea.

Au marcat pentru gazde Ovidiu Mangu, minutul doi, Ionuț Gohoreanu – minutul 55, Marian Dura – minutul 65 și Marian Adrian Toporaș – minutul 75.

ghenghea_gigelAvem jucători cu experiență și care ne pot ajuta să obținem rezultate pozitive. Ionuț Gohoreanu, golgheterul campionatului, Victor Cozma, care are experiență în Liga a II-a, Ovidiu Mangu și Ionuț Spînu, venit de la FC Vaslui. Dar avem și jucători tineri, de 18-19 ani care promit. Marian Dura, venit de la Viitorul Bârlad, pe portarul Cosmin Bernevic și pe Raul Antohi, venit de la Negrești și care a fost anul trecut la Aerostar Bacău. Ultimul ni se va alătura peste 1 lună și jumătate, fiind acum a plecat în străinătate. De la 1 iunie, pentru play-off, ne vom baza și pe egipteanul Hany Ragab, căruia îi expiră împrumutul atunci și ni se va alătura după ce se termină campionatul în Liga a III-a“, a mai declarat pentru Est News antrenorul celor de la Vitis Șuletea.

Cine va ocupa ultimul loc de play-off?

Dacă FC 2002 Vaslui a făcut un pas greșit, suferind o înfrângere, Sporting Bârlad, care atacă și ea locul patru, ultimul care asigură calificarea în play-off, a învins. Bârlădenii au câștigat în deplasare la Unirea Banca, scor 1 -3, au acumulat 14 puncte și s-au apropiat la doar patru de vasluieni.

Singura incertitudine în privința echipelor de play-off este locul patru pentru care se luptă FC 2002 Vaslui, Sporting Bârlad și eventual FC Gârceni. Bârlădenii au cel mai greu program, ar trebui să bată tot, dar au deplasări mai multe și mai au de jucat meciuri cu primele clasate, cu noi și Pajura Huși”, a mai adăugat Gigel Ghenghea.

FC Gârceni a învins și ea în această etapă, la lanterna roșie Flacăra Murgeni, scor 3 -1 ( 2–0). Liderul campionatului, Pajura Huși, a trecut de Viitorul Rebricea cu 5 – 1 (4-0). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: