Home » Justitie » Furtul de lemne, sport care încă mai prinde

Furtul de lemne, sport care încă mai prinde

Săptămâna aceasta polițiștii au efectuat controale în fondul forestier în târguri, precum și acțiuni de verificarea a circulației materialului lemnos pe drumurile publice. De asemenea, s-a verificat modul de folosire a documentelor de transport și a documentelor justificative de proveniență a materialului lemnos.

 Un agent economic a fost sancționat contravențional, atât pentru deținerea de material lemnos fără documente legale de proveniență cât și pentru nerespectarea regulilor de comerț. În urma unui control efectuat la un depozit, polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 10 metri cubi de cherestea pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență.

Amendați au fost și doi bărbați, în vârstă de 37 ani, respectiv 21 ani, ambii din comuna Băcești, care transportau 1,5 metri cubi material lemnos fără a deține documente de proveniență. Unui șofer i s-a întocmit dosar penal, după ce a prezentat polițiștilor la control un certificat de înmatriculare fals. Acesta a fost oprit pe D.N. 2 F, pe direcția Bacău – Vaslui.

Polițiștii au constatat 2 infracțiuni și 60 contravenții pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.485 de lei, cele mai multe fiind aplicate privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Ca măsură complementară, au fost confiscați 12,5 metri cubi material lemnos, în valoare de peste 5.300 lei.

Acțiunile au fost coordonate de polițiști ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, iar la activități au participat polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Secțiilor de Poliție Rurală 1 Vaslui și 6 Negrești, posturilor de poliție comunale, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, specialiști ai Direcției Silvice Vaslui și Gărzii Forestiere. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: