Home » Administratie » Poștașii s-au plâns în Comisia de Dialog Social de salariile mici și condițiile grele de muncă

Poștașii s-au plâns în Comisia de Dialog Social de salariile mici și condițiile grele de muncă

Reprezentații sindicatului din Poșta Română au solicitat, joi, în cadrul Comisiei de Dialog Social, rezolvarea urgentă a problemelor legate de salarizare, protecția salariaților defavorizați, politica de personal, condițiile de muncă, primind promisiunea că doleanțele lor vor ajunge pe masa mai multor miniștri pentru a li se găsi rezolvare și a se evita, astfel, declanșarea unor acțiuni de protest.

Problemele poștașilor vasluieni, și nu numai, a fost singurul subiect, amplu dezbătut, de altfel, din cadrul Comisiei de Dialog Social a județului Vaslui. Reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România s-au plâns de neajunsurile din sistem și au cerut sprijin autorităților pentru a nu se ajunge la blocarea activității unei companii strategice la nivel național. De la creșterea salariilor și protecția salariaților defavorizați, poștașii solicită deblocarea posturilor vacante din sistem, înlocuirea sistemului informatic, îmbunătățirea condițiilor de muncă, reacordarea cadourilor în bani.

După ce a ascultat doleanțele sindicaliștilor precum și punctul de vedere al conducerii Oficiului Județean de Poștă Vaslui, prefectul Daniel Olteanu a promis că lista de revendicări va ajunge pe masa factorilor de răspundere de la București. „Cu echilibru și dialog, despre care am cunoștință că există, până la intrarea în calendarul de grevă cred că se va găsi înțelegere, căci doar dialogul este soluția. Această listă de revendicări nu va ajunge doar la Ministerul Afacerilor Interne, ci și la Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Muncii, Ministerul Comunicațiilor, Compania Națională Poșta Română. Totodată, trebuie trimis și la Senat și Camera Deputaților, dar și tuturor parlamentarilor județului Vaslui”, a declarat prefectul Daniel Olteanu.

În cazul în care lista de revendicări nu va fi soluționată, poștașii susțin că vor recurge la proteste, de la pichetarea prefecturilor din țară la declanșarea grevei generale. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: