Home » Administratie » CUP Bârlad le cere bârlădenilor să anunțe instituția în legătură cu gunoaiele sau leșurile de animale care zac pe domeniul public

CUP Bârlad le cere bârlădenilor să anunțe instituția în legătură cu gunoaiele sau leșurile de animale care zac pe domeniul public

Nu de puține ori, se întâmplă ca bârlădenii să vadă pe străzile din oraș leșuri de câini sau pisici, un tablou cu care s-au obișnuit într-o oarecare măsură. Cu ce nu s-au obișnuit aceștia este sesizarea serviciului de specialitate care poate interveni în unele cazuri. Lucru valabil atât pentru persoane fizice cât și pentru instituții.

De exemplu, de două zile, în fața sediului ITM și al Academiei Bârlădene zace leșul unui câine. Cetățenii care au trecut prin zonă au sesizat redacția ziarului nostru pentru că au asistat la scene groaznice. Mai mulți câini trăgeau de leșul cu pricina.

De preluarea cadavrelor câinilor și pisicilor de pe domeniul public se ocupă serviciul de salubrizare din cadrul CUP. Când astfel de cadavre sunt pe domeniul privat, proprietarul are două variante: ori sună serviciul de ecarisaj de la Grădina Zoologică, care trimite o mașină, ridică leșul și-l transportă personal la Grădina Zoologică (lucru foarte rar). În cazul de față, era datoria instituțiilor în fața cărora se afla leșul câinelui să anunțe compania de salubritate CUP. A fost nevoie de intervenția cetățenilor pentru a se rezolva situația, semn că opinia publică încă se mai face simțită. Câinele mort a fost ridicat ieri la prânz de către reprezentanții serviciului de salubrizare, care roagă cetățenii să respecte legea și atunci când văd cadavre de câini sau pisici pe domeniul public, să contacteze societatea CUP la numărul de telefon 0235 427957.

Nu putem fi în mai multe locuri deodată. Când identificăm astfel de cazuri, intervenim dar numai pentru cele aflate pe domeniul public. Este nevoie și de sprijinul cetățenilor și al instituțiilor publice care ne pot sesiza și trebuie să ne sesizeze aceste aspecte”, a declarat Adrian Bobeică, directorul CUP SA Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: