Home » Business » Industria de tehnologie, etalon al creșterii economice

Industria de tehnologie, etalon al creșterii economice

Sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor a ajuns un etalon al creșterii economice, devenind cel mai dinamic sector al economiei românești, astfel ca de la 3,4% contribuție la PIB în 2011 a ajuns anul trecut, cel mai probabil, la dublul acestui procent-6,7% din PIB în primele trei trimestre 

Potrivit celui mai recent raport de țară al Comisiei Europene, publicat la finalul lui februarie, acestă pondere reprezintă una dintre cele mai ridicate din UE. În condițiile în care aproape jumătate dintre abonamentele la servicii fixe de bandă largă au viteze de cel puțin 100 Mbps, România se situează pe primul loc în UE în ceea ce privește utilizarea serviciilor în bandă largă cu acces ultrarapid.

Dezvoltarea industriei de tehnologie este strâns legată de factorul uman, dar și de stabilitatea legislativă, dezvoltarea infrastructurii sau eliminarea corupției la nivelul aparatului administrativ, este de părere Sorin Găvănescu, director de marketing la IT Six Global Services, companie din Craiova specializată în dezvoltare de software pentru sectorul financiar, telecom, medical și transporturi.

„Industria IT din România poate crește într-un mod accelerat prin investiții ale statului în infrastructură, reformarea sistemului de învățământ, stabilitate legislativă, eliminarea corupției la nivelul aparatului administrativ și susținerea publică, vocală, a guvernului pentru importanța investițiilor în IT. În condițiile în care IT-ul în România reprezintă în mare parte servicii software exportate către Occident, afacerile aduc 100% plus valoare, atât economic, cât și social și cultural. Prin crearea locurilor de muncă bine plătite, dar corelate și cu dezvoltarea unor culturi organizaționale multilingve, bazate pe merit, respect, valoare, diversitate și responsabilitate socială, dezvoltare continuă, integrarea tinerilor, apropierea României de ceea ce percepem ca valori și bunăstare occidentală se face foarte rapid“, a spus el.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: