Home » Invatamant » Premieră! O elevă din Bârlad s-a calificat pentru faza națională la două olimpiade: fizică și chimie

Premieră! O elevă din Bârlad s-a calificat pentru faza națională la două olimpiade: fizică și chimie

Antonia Zavate, elevă în clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” din Bârlad a reușit performanța de a se califica la faza națională atât la olimpiada de fizică dar și la olimpiada de chimie. Pe lângă acest record, Antonia a mai înregistrat unul – a obținut cel mai mare punctaj (99 de puncte din 100) dintre toți elevii din județ calificați la olimpiada națională de chimie, atât de la gimnaziu cât și de la liceu. A trebuit să aleagă între fizică și chimie și a hotărât că va merge la olimpiada națională de chimie.

IF

IF

„Am decis să merg la olimpiada de chimie pentru că anul trecut am obținut rezultate remarcabile la etapa județeană și națională a unui concurs de chimie. Am câștigat locul I la faza județeană a acelui concurs, iar la cea națională, mențiune. Acele rezultate m-au stimulat în luarea deciziei mele”, a declarat Antonia Zavate.

Calificarea elevei la faza națională a olimpiadei de chimie și fizică a adus o imensă bucurie profesorilor care au îndrumat-o și care au lucrat zeci de ore în afara programului pentru a-i asigura o pregătire temeinică.

„Cred că Antonia se simte mai pregătită la chimie și speră că va reuși să obțină un premiu la faza națională. Are un antrenament mai bun, având în vedere participările de anul trecut la concursul de chimie, faza județeană și cea națională, și se simte mai sigură”, a declarat Oana Roxana Munteanu, profesoara de chimie a Antoniei.

Antonia Zavate a făcut o figură frumoasă și în toamna anului trecut, când a ocupat un merituos loc II la Tabăra Națională de Chimie, în cadrul căreia se monitorizează și selectează elevii pentru lotul olimpic al României.

Distinsa elevă a Școlii „George Tutoveanu” are rezultate deosebite la toate disciplinele (a terminat semestrul I cu media 10) dar preferă științele exacte. A participat în anii trecuți și la concursuri de matematică, iar în clasa a VI-a la cele de fizică. Iubește și fizica, dar a ales totuși chimia, pe care, culmea, a aprofundat-o de doar un an.

IF

IF

„Mă simt mândră că am reușit să pregătesc un elev care să obțină asemenea rezultate. Este foarte bună la fizică, am lucrat împreună enorm, în afara orelor de curs. Mă onorează rezultatul chiar dacă Antonia a preferat chimia. Elevii buni trebuie încurajați, iar eu asta încerc să fac acum”, a mărturisit Rodica Lipsa, profesoara de fizică a Antoniei.

Anul acesta, elevii pregătiți de Rodica Lipsa au obținut la olimpiada județeană de fizică la clasa a VI-a un premiu II și o mențiune, iar la clasa a VII-a un premiu II și două premii III.

Școala „George Tutoveanu” din Bârlad s-a evidențiat și pentru rezultatele deosebite la matematică. Olimpiada județeană de matematică încă nu a avut loc, dar profesorii speră ca o elevă de clasa a VII-a să se califice la faza națională. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

4 comments

  1. Si elevul Stoian Catalin (clasa a 9-aB) de la C.N. „Gh. Rosca Codreanu” s-a calificat pentru faza nationala la doua olimpiade: FIZICA si INFORMATICA. (Si nu mai scrie nimeni!!!!!!!)

  2. Felicitari elevei si profesorilor!

%d blogeri au apreciat: