Home / Sport / “Ratza” Ciprian Crăiniceanu luptă în premieră pentru România

“Ratza” Ciprian Crăiniceanu luptă în premieră pentru România

Ciprian Crăiniceanu, poreclit “Ratza” de spanioli, fost handbalist la Vaslui, dar și la Politehnica Iași, va juca într-o gală de K1 și MMA pentru România, deși reprezintă de obicei naționala iberică. Luni, 21 romania - poloniamartie, sportivul în vârstă de 35 de ani va lupta în București, la Circul Globus, împotriva polonezului Rafal Raczynski. Vasluianul care evoluează pentru Peposo Team ocupă primul loc în clasamentul din Spania, cu 3.900 de puncte obținute după prima etapă. Din echipa României, care înfruntă Polonia, mai fac parte Diana Irena Belbiță, Ionuț Atodiresei, Tolea Ciumac, Balla Zsolt, Adi Cornel Sturzu și Dacul Gerula. Evenimentul este organizat de Asociația Sportivă Extreme Fighting Brașov.

Când sună telefonul din România și ești întrebat dacă vrei și poți să lupți pentru țara ta singurul lucru pe care mai trebuie să îl știi este când ai avionul. Bun sau rău, rămân român pe viață și pe 21 martie o să fiu la București. În Spania n-am început deloc rău anul. Îmi place și n-am de gând să cedez primul loc”, a scris pe pagina personala Ciprian Crăiniceanu.

Sportivul a ajuns în Spania forțat de o accidentare teribilă care i-a pus capăt carierei de jucător de handbal. Juca la Politehnica Iași, dar chiar în meciul decisiv pentru promovarea în prima ligă, visele i-au fost spulberate. A suferit trei operații la genunchiul drept, iar cei de la Iași au considerat că nu mai poate juca la nivel de performanță. Și-a încercat astfel norocul ca bodyguard în Spania. A început să practice sporturile de contact în 2009, a participat și la competiții profesioniste și a câștigat titluri. Între 2010 și 2012 a devenit campion în intercluburi la kickboxing, campion regional la jiu jitsu brazilian și vicecampion la grapling. A ajuns renumit în Spania și a fost adoptat de această țară pentru care luptă în concursuri internaționale. În 2014, vasluianul a reușit KO-ul anului în MMA, într-o gală desfășurată la Zaragoza, în Spania, la categoria 84 de kilograme. “Ratza” Ciprian Crăiniceanu a fost aplaudat în picioare de întreaga sală după ce l-a învins cu o lovitură devastatoare în barbă, pe Cristian Cantalapiedra. Atât de puternică a fost lovitura lui încât s-a așezat în genunchi a împreunat mâinile și s-a rugat ca adversarul său să nu fie grav rănit. Directa de dreaptă expediată de român l-a trimis în lumea viselor pe adversarul său și i-a câștigat primul meci din piramidă.

Vasluianul a participat, în premieră, în 2016, la Campionatul European de jiu jitsu brazilian și puțin i-a lipsit să cucerească bronzul. După ce a învins în primele două tururi un chinez și un francez, a fost învins în turul trei la puncte.  (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Jan Åge Fjørtoft, fostul atacant al Norvegiei: „Suntem privilegiați pentru că avem fondul suveran cu bani din petrol, dar problemele economice vor dura mult mai mult decât COVID-19!” | EXCLUSIV

Jan Åge Fjørtof, atacant legendar al naționalei Norvegiei, ajuns ...

Tragedie în Franța! A murit din cauza noului coronavirus! Vestea a lovit fulgerător legendarul club Olympique Marseille

Mababa „Pape” Diouf a murit în Senegal din cauza ...

Radu Cașuba, fosta glorie a fotbalului sucevean, e în carantină totală la Salcia. „M-am plicitisit de moarte și m-am apucat de grădinărit” EXCLUSIV

În sezonul 1987-1988 formația CSM Suceava a jucat un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: