Home » Business » Retailerul german Kaufland pariază pe regiunea Moldovei pentru cel de-al treilea depozit

Retailerul german Kaufland pariază pe regiunea Moldovei pentru cel de-al treilea depozit

Lanțul de hipermarketuri Kauf­land, liderul pieței locale de profil, va construi un al treilea depozit logistic în România, în regiunea Moldovei, acesta urmând să deservească maga­zi­nele din estul țării și pe cele din Re­pu­blica Moldova, țară unde com­pania va intra începând cu 2018.

În regiunea Moldovei nemții au circa un sfert din cele peste 100 de magazine, iar în Republica Moldova vor să deschidă șase unități în Chișinău, capitala țării.

„În contextul expansiunii compa­niei și în Republica Moldova, ne do­rim construirea unui al treilea depozit logistic în zona Moldovei“, spun reprezentanții Kaufland, care nu ofe­ră însă detalii cu privire la acesta. Ei nu comunicăă nici suprafața și nici inves­tiția necesară. Potrivit datelor ZF, investiția într-un depozit similar celor două pe care compania le deține deja în România depășește 20 de milioane de euro.

Kaufland mai are două depozite – la Ploiești și Turda – pe care le deține în proprietate. Germanii sunt liderul pieței de retail alimentar și după suprafața logistică deținută, cu un total de 19 hectare, fiind urmați de rețeaua soră Lidl, cu 12 hectare în trei depozite. Și această rețea con­stru­ieș­te însă un nou depozit de 4,5 hec­tare în vestul țării, o investiție de 20 de mi­lioane de euro.

Jucătorii din comerțul modern au în plan investiții de câteva zeci de milioane de euro în următoarea pe­rioadă pentru a-și extinde capacita­tea logistică cu circa un sfert față de cele peste 70 de hectare de depozite deja existente.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile