Home » Invatamant » Anchetă la o școală din Vaslui, după ce o elevă beată a fost dusă cu ambulanța la spital

Anchetă la o școală din Vaslui, după ce o elevă beată a fost dusă cu ambulanța la spital

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a dispus efectuarea unei anchete la o școală din Vaslui, după ce unei eleve de clasa a X-a i s-a făcut rău în timpul orei, după ce a băut alcool într-una din pauze astfel încât a fost nevoie de intervenția ambulanței și transportul adolescentei la spital.

Alcoolul face din nou victime în rândul elevilor vasluieni. Ultimul caz este al unei adolescente de 16 ani, elevă în clasa a X-a la Liceul „Ion Mincu” Vaslui, căreia i s-a făcut rău în timpul unei ore de practică, după ce a consumat țuică, pe care o adusese de acasă, într-una din pauzele dintre ore, în spatele sălii de sport a unității de învățământ. Profesorul de la clasă a reacționat la sesizarea colegilor elevei și a sunat la numărul de urgență 112, adolescenta fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu diagnosticul de intoxicație voluntară cu etanol.

„În urma incidentului, la nivelul școlii a fost stabilită o comisie de anchetă care va analiza cazul și va stabili sancțiunile ce pot fi aplicate conform regulamentului școlar. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat, mai ales că vorbim de o elevă care ar fi venit cu o sticlă de alcool în geantă. Nu vedem în ce măsură ar fi putut interveni paznicul școlii, să o fi controlat pe elevă în geantă atunci când a intrat pe poarta unității de învățământ”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placintă.

În urma anchetei în acest caz, eleva riscă, conform regulamentului, scăderea notei la purtare până la 4 și, în funcție de media de pe primul trimestru, ar putea rămâne repetentă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: