Home » Justitie » Bucuria lui Iulian Munteanu a durat doar două zile Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui rămâne în arest pentru încă o lună

Bucuria lui Iulian Munteanu a durat doar două zile Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui rămâne în arest pentru încă o lună

Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, va rămâne în arest preventiv la subsolul Poliției pentru încă 30 de zile, au decis magistrații Curții de Apel Iași, instanță care, astfel, nu a fost de acord cu hotărârea inițială a Tribunalului Vaslui, care, în urmă cu două zile, a dispus plasarea în arest la domiciliu a lui Munteanu.

Bucuria celui care a condus ani de zile Biroul Rutier Vaslui, că ar putea ajunge în arest la domiciliu, a durat exact două zile. După ce magistrații Tribunalului Vaslui au fost mai îngăduitori și au decis, pe 14 martie, plasarea în arest la domiciliu a comisarului-șef Iulian Munteanu, instanța superioară a întors hotărârea instanței vasluiene. Astfel, fostul șef al Biroului Rutier Vaslui va rămâne în „beciul domnesc” al Poliției pentru încă 30 de zile, potrivit deciziei de miercuri a Curții de Apel Iași, care este una definitivă. Aceeași măsură a fost dispusă și pentru complicele lui Munteanu în dosarul de corupție în care va fi judecat, respectiv comisarul-șef Mihai Axente, din cadrul IGPR. În fapt, judecătorii Curții de Apel Iași au acceptat contestația procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la hotărârea dată inițial de Tribunalul Vaslui.

În schimb, instanța a fost mai îngăduitoare cu fostul șef al Serviciului Poliției Rutiere, Ioan Vîrlan, căruia i-a fost revocată măsura controlului judiciar. Paradoxal, Tribunalul Vaslui îi respinsese acestuia cererea judecată în urmă cu trei zile. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: