Home » Justitie » Complexele comerciale și piețele din Bârlad și Vaslui, luate cu asalt de mascați

Complexele comerciale și piețele din Bârlad și Vaslui, luate cu asalt de mascați

Marți, în urma unui control efectuat de Serviciului de Investigare a Criminalității Economice la un centru comercial en-gros, polițiștii au indisponibilizat 1.750 kg produse procesate din cereale pentru care gestionarul nu a prezentat documente de conformitate care să ateste calitatea produselor comercializate. La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Rutier, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, precum și specialiști de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui.

Polițiștii au efectuat controale în mai multe complexe comerciale și în piețele din municipiile Vaslui și Bârlad, acțiunea având drept scop prevenirea și descoperirea faptelor ilicite de natură infracțională sau contravențională săvârșite în urma desfășurării activităților de comerț. Au verificat legalitatea documentelor referitoare la proveniența bunurilor și produselor comercializate, a avizelor și atestatelor prevăzute de lege, urmărindu-se totodată identificarea faptelor de evaziune fiscală și a actelor de comerț ilicit. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.

În urma controalelor efectuate la 49 agenți economici, polițiștii au înregistrat două dosare penale în care efectuează cercetări pentru săvârșirea a trei infracțiuni. De asemenea, au aplicat 35 sancțiuni contravenționale, dintre care 31 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, trei pentru încălcarea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și una la alt act normativ.

Pentru neregulile constatate în trafic, la autovehiculele destinate transportului de persoane și mărfuri, polițiștii de la Rutieră au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.150 lei. (G.P)

About Tehno Redactor