Home » Sanatate » Strigat de ajutor! – Criză de sânge din grupa A II pozitiv, la Spitalul „Elena Beldiman”, dar și la Centrul de Transfuzie Sanguina!

Strigat de ajutor! – Criză de sânge din grupa A II pozitiv, la Spitalul „Elena Beldiman”, dar și la Centrul de Transfuzie Sanguina!

De aproximativ o săptămână, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad și-a epuizat stocul de sânge din grupa A II pozitiv. Secția Terapie intensivă s-a confruntat zilele trecute cu patru cazuri de hemoragie digestivă ceea ce a dus la consumarea întregii cantități de sânge din grupa A II pozitiv de care dispunea.

„Pacienții, toți cu grupa sanguină A II pozitiv, au fost stabilizați și transferați la alte secții, dar dacă vor apărea hemoragii neprevăzute situația va deveni destul de gravă tocmai din cauza lipsei sângelui din această grupă. În stocul de rezervă al secției mai avem doar două pungi de sânge A II pozitiv, iar acestea nu pot fi folosite decât în cazul apariției unor urgențe”, ne-a declarat dr. Ion Chilinciuc, șeful secției Terapie Intensivă.

Spitalul „Elena Beldiman” a contactat Centrul de Transfuzii Bârlad, dar, din păcate, până astăzi, nu a primit nici o pungă de sânge din grupa A II pozitiv, deoarece în această perioadă se constată o lipsă de donatori cu această grupă de sânge. Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Bârlad speră ca mâine situația să se rezolve.

Atât Spitalul „Beldiman” cât și Centrul de Transfuzii Bârlad fac apel la populație pentru a veni să doneze sânge. Se face apel atât la donatorii fideli, dar și la toți bârlădenii care vor să ajute oamenii aflați în suferință. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: