Home » Administratie » Rectificare săracă a bugetului Consiliului Județean Vaslui

Rectificare săracă a bugetului Consiliului Județean Vaslui

de Marian MOCANU

Prima rectificare de buget a județului Vaslui este una din cele mai sărace din ultimii ani. Practic, doar două instituții din subordinea Consiliului județean, respectiv Spitalul Județean de Urgență Vaslui, și Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vor benefica de alocări suplimentare financiare în sumă de… mai puțin de 150.000 lei! Chiar dacă și alte instituții, printre care Teatrul „V.I Popa”, ori Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui au cerut, la rându-le rectificări a bugetului alocat la începutul acestui an, solicitările nu au fost aprobate pentru că nu sunt bani. Nici măcar în an electoral!

Se strânge cureaua la Consiliul Județean Vaslui! Chiar dacă suntem în an electoral, an în care vor fi organizate atât alegeri locale, cât și parlamentare, guvernul nu a deschis „robinetul de bani”. În consecință, prima rectificare a bugetului județului Vaslui din acest an este foarte săracă, bugetul fiind suplimentat cu doar 149.750 lei, practic cât prețul unui apartament!

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Județean Vaslui de azi, 17 martie, se află un proiect de hotărâre privind prima rectificare de buget pentru anul 2016. Mai multe instituții, Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor Vaslui, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Teatrul „V.I Popa” Bârlad, ori Centrul de asistență medico socială Codăești au solicitat, fără succes, suplimentarea bugetului prevăzut pentru acest an. La secțiunea de dezvoltare, suma, de 149.750 lei, prevăzută la această rectificare de buget va fi alocată pentru nevoile urgente ale doar două instituții din subordinea CJ Vaslui. Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad îi va fi alocată suma de 31.000 lei pentru modernizarea secției „Personalități Bârlădene”, situată în incinta sediului „BASA” Bârlad, „pentru a atrage un număr cât mai mare de vizitatori”, așa cum se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. Banii sunt destinați achiziționării de mobilier modular, format din vitrine din PAL, cuburi de sticlă și panouri de expunere din fondex. Restul sumei, de 118,750 lei, prevăzută prin rectificarea de buget, va ajunge la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Nu pentru reparații sau reabilitări, ci pentru întocmirea de documentații tehnico-economice pentru realizarea a trei obiective de investiții. Este vorba de „Sistematizarea pe verticală a curții interioare (!?) a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Pavilion Central”, pentru care se va aloca suma de 70.000 lei doar în vederea întocmirii documentației tehnico-economice, și un alt studiu privind realizarea scării exterioare de evacuare în caz de incendiu și refacerea fațadei Spitalului TBC, pentru care se va aloca suma de 35.000 lei. Restul de 13.750 lei se vor aloca pentru întocmirea studiilor în vederea expertizării și reabilitării dispensarului TBC Vaslui, având în vedere că pe fațada clădirii în care funcționează acest dispensar s-a format o fisură de aproximativ 8 mm, iar unul din colțurile clădirii s-ar fi lăsat cu aproximativ 15 cm. Cât privește executarea efectivă a lucrărilor în cazul celor trei proiecte a Spitalul Județean de Urgență Vaslui, banii vor fi alocați probabil la o altă rectificare bugetară. Dacă va fi de unde!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: