Home » Invatamant » Școlile din Bârlad, dotate cu paratrăsnete și sisteme de ignifugare

Școlile din Bârlad, dotate cu paratrăsnete și sisteme de ignifugare

Marți, 15 martie, a avut loc o întâlnire a conducerii municipiului Bârlad cu directorii de grădinițe și școli din oraș. Unul dintre subiectele discutate a fost legat de intrarea în legalitate prin respectarea normelor ISU. Directorii de unități de învățământ au fost înștiințați că trebuie să facă achiziții online de paratrăsnete și sisteme de ignifugare și, în același timp, să întocmească proiectele necesare. După ce acestea vor fi verificate de specialiști ai primăriei, vor fi virați în conturile școlilor banii necesari, sumele fiind cuprinse în bugetul pe acest an al unităților de învățământ.

Directorii școlilor și grădinițelor au fost, de asemena, informați cu privire la desfășurarea de către Direcția Sanitară Veterinară a unei campanii de vaccinare împotriva rabiei la vulpi, în perioada aprilie-iunie, ocazie cu care vor fi împrăștiate în zonele limitrofe momeli ce vor conține pastile. O atenție deosebită vor trebui să manifeste elevii școlilor nr. 6, 9 și 10, din cartierele mărginașe, în sensul că aceștia vor trebui să lase acolo unde găsesc momelile, pentru ca acestea să-și atingă scopul. În acest sens, reprezentanții acestor școli au primit afișe cu informații și indicații utile ce trebuie respectate atât de către elevi dar și de părinții acestora.

Ultima problemă discutată la întâlnirea cu directorii din învățământul bârlădean a fost legată de Zilele Culturale ale Bârladului. Se dorește relansarea festivalului de teatru pentru elevi, iar pentru acest lucru este nevoie de o mobilizare a cadrelor și elevilor din școlile unde există o tradiție în acest sens. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: