Home » Invatamant » La Bârlad s-au depus 86 de cereri pentru tichete de grădiniță

La Bârlad s-au depus 86 de cereri pentru tichete de grădiniță

La Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad au fost depuse până acum 86 de cereri pentru tichetele sociale de grădiniță, dar doar 76 au fost aprobate. Celelalte zece nu au fost eligibile pentru că preșcolarii respectivi nu au frecventat grădinița iar părinții n-au putut face dovada prezenței copiilor la grădiniță.

În principiu, cererile pentru tichete de grădiniță se depun până la sfârșitul lunii. În perioada 1-5 a lunii următoare se verifică frecventarea grădiniței, iar între 5 și 15 ale lunii sunt distribuite tichetele.

Deși e trecut de mijlocul lunii, primăria nu a intrat în posesia tichetelor tipărite comandate. Mai mult ca sigur, părinții copiilor care au depus cereri ce au fost aprobate vor primi în luna aprilie tichetele sociale pentru două luni.

Potrivit Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învațământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, valoarea nominală lunară minimă a stimulentului educațional este de 0,1 ISR (indicator social de referință), pentru fiecare copil înscris la grădiniță, beneficiar al stimulentului. Cum valoarea ISR este acum de 500 de lei, fiecare copil înscris în program va beneficia de cel puțin 50 de lei pe lună. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: