Home » Sanatate » Medicii vasluieni și-au ales noul Birou permanent al Colegiului Medicilor Vaslui

Medicii vasluieni și-au ales noul Birou permanent al Colegiului Medicilor Vaslui

de Marian MOCANU

A fost desemnat, după al patrulea tur de scrutin, noul Birou permanent al Colegiului Medicilor Vaslui. Din el fac parte 11 medici de familie și doi medici specialiști. Se așteaptă validarea alegerilor din partea Colegiului Național al Medicilor pentru ca, dintre membrii biroului, să fie ales noul președinte al Colegiului Medicilor Vaslui.

În decembrie anul trecut ar fi trebuit să aibă loc alegerile pentru desemnarea conducerii colegiilor județene ale medicilor și ulterior, a Colegiului Național al Medicilor. Atunci, alegerile nu au fost validate decât în patru județe, astfel că, în luna martie, urmau să aibă loc noi alegeri în restul județelor. La Vaslui acestea s-au desfășurat în perioada 6 – 7 martie, dar, din lipsă de cvorum, au fost amânate pentru 13 – 14 martie. Pentru a face parte din conducerea Colegiului Medicilor Vaslui s-au înscris 26 de medici, care au candidat pentru cele 13 locuri din Biroul Permanent. În urma voturilor date de medicii vasluieni prezenți la aceste alegeri, s-a constituit în sfârșit noul Birou permanent al Colegiului Medicilor Vaslui. Din el fac parte 11 medici de familie, dintre care trei bârlădeni și restul care profesează în Vaslui, și doi medici specialiști, doctorii Carmen Nicoleta Piseru și Dan Zavate.

Neoficial, se pare că unul dintre aceștia doi, care au fost, în ultimul mandat, secretarul, respectiv vicepreședinte al Colegiului Medicilor Vaslui, se va alege următorul președinte. Urmează a doua etapă, respectiv validarea alegerilor de către Biroului Permanent al Colegiului Național al Medicilor, după care membrii biroului vasluian își vor alege noua conducere, respectiv președintele, vicepreședinții și secretarul Colegiului Medicilor Vaslui.

La sfârșitul acestei luni este programată Conferința națională, pentru alegerile noilor membri a Biroului Permanent al Colegiului Național al Medicilor și președintele acestui organism. Asta numai în cazul în care alegerile locale vor fi validate.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: