Home » Administratie » Ședință maraton a consilierilor județeni în „podul” Spitalului de Urgență Vaslui

Ședință maraton a consilierilor județeni în „podul” Spitalului de Urgență Vaslui

Consilierilor județeni au votat, la foc automat, 23 de proiecte de hotărâre într-o căldură sufocantă, la ultimul etaj al Spitalului Județean de Urgență Vaslui, acolo unde cei din conducerea executivă a CJ au decis să facă ședința ordinară din această lună.

Periplul consilierilor județeni prin unitățile pe care le finanțează a continuat, joi după-amiază, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, acolo unde s-a desfășurat cea de-a treia ședință ordinară din acest an. Într-o căldură sufocantă, cei prezinți în micuța sală din „podul” unității spitalicești au trebuit să dea pe „rapid înainte” pentru a ieși cât mai repede la aer. Astfel, într-o oră și jumătate, consilierii au reușit să parcurgă cele 23 de puncte de pe ordinea de zi și să le și voteze cap-coadă toate proiectele de hotărâre propuse spre dezbatere. Evident, au existat și mici discuții contradictorii între conducerea Consiliului Județean și o parte din consilierii în opoziție, în special pe virgulele din materialele prezentate, ținând cont că alegerile bat la ușă. Președintele CJ, Dumitru Buzatu, nu a uitat să-i apostrofeze pe unii ziariștii care au scris „prostii” despre programul de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, numindu-i pe aceștia „imbecili”. De asemenea, avocatul Radu Bobârnat nu a ratat ocazia să se facă auzit și l-a atacat pe fiul președintelui CJ, Tudorel Buzatu, legat de modul cum gestionează activitatea Centrului de Afaceri Vaslui.

În finalul ședinței, Buzatu le-a atras atenția consilierilor, plictisiți și fără vlagă, să-și depună rapoartele de activitate pe anul trecut. Aici a intervenit și vicepreședintele Corneliu Bichineț care a venit cu propunerea ca șeful CJ să dea citire raportului de activitate a instituției, care se întinde pe vreo douăzeci și ceva de pagini. Evident, au apărut reacțiile consilierilor care au promis că-l vor citi în particular, numai să fie declarată închisă ședința.

La final, Buzatu le-a propus consilierilor să viziteze Spitalul Județean Vaslui, având în vedere contribuția lor la reabilitarea unității medicale. Din păcate, prea puțini dintre aleși au dat curs invitației de a merge prin unele saloane ale spitalului, alături de managerul Ana Rinder, și a vedea în ce s-au băgat peste 15 milioane de euro și, mai ales, cum o duc pacienții internați. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: