Home » Justitie » Sentință păstrată pentru Dragoș Aurel Vasile Drosu – bătăușul recidivist din Bârlad.

Sentință păstrată pentru Dragoș Aurel Vasile Drosu – bătăușul recidivist din Bârlad.

de Marian MOCANU

După ce a încercat să tâlhărească doi adolescenți, Dragoș Aurel Vasile Drosu, s-a opus arestării lovind un polițist și provocând daune mașinii de poliție. Condamnat la opt ani și opt luni de închisoare pentru tâlhărie calificată și ultraj, individul a contestat fără succes sentința dată de judecătorii bârlădeni. Drosu este un obișnuit a penitenciarelor, fiind condamnat de mai multe ori fie pentru furt, fie pentru loviri sau alte violențe.

În luna aprilie a anului trecut, Dragoș Aurel Vasile Drosu, în vârstă de 24 de ani, la doar câteva zile după ce fusese eliberat din închisoare a încercat să jefuiască doi adolescenți. În timp ce tinerii se deplasau pe strada Ioan Luca Caragiale din Bârlad, au fost acostați de Drosu, care, prin amenințare, le-a luat telefoanele mobile. Identificat în scurt timp de polițiști, recidivistul s-a opus cu vehemență arestării și a lovit cu capul în gură pe unul dintre polițiști, după care a rupt oglinda retrovizoare de la mașina poliției. Acuzat de tâlhărie calificată și ultraj, Drosu a fost condamnat, de către judecătorii bârlădeni, la o pedeapsă de opt ani și opt luni de închisoare, cu executare. În plus, acesta va trebui să ispășească și un rest de pedeapsă de 145 de zile rămasă neexecutată de la ultima condamnare, când a fost eliberat condiționat. Dealtfel, individul este mai obișnuit cu viața din pușcărie decât cu cea din libertate, suferind mai multe condamnări, pentru furt sau loviri și alte violențe, încă de când avea 14 ani!

Drosu a contestat decizia judecătorilor bârlădeni, prima dată, fără succes, la Tribunalul Vaslui, apoi la Curtea de Apel Iași, instanță care prin sentința definitivă pronunțată ieri, confirmat pedeapsa inițială. Rămâne de văzut dacă și după ispășirea acestei pedepse pe care o execută la penitenciarul de maximă siguranță Iași, individului îi va veni mintea la cap și se va liniști!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: