Home » Monden » A ajuns în stradă! Radu Teodorescu, antrenorul vedetelor de la Hollywood intrat în Cartea Recordurilor, a pierdut tot!

A ajuns în stradă! Radu Teodorescu, antrenorul vedetelor de la Hollywood intrat în Cartea Recordurilor, a pierdut tot!

A cunoscut succesul care l-a trimis direct în Cartea Recordurilor, a investit milioane de dolari în afaceri, s-a bucurat de prietenia starurilor de la Hollywood și de amici influenți, dar toate s-au dus ca un fum, iar acum a ajuns să trăiască pe străzi.

Faimos în America anilor 2000, Radu Teodorescu și-a dorit să ducă în toată lumea ideea sa despre antrenamentele de fitness. L-a antrenat pe Anthony Quinn pentru Zorba Grecul, iar pe Sarah Jessica Parker a ajutat-o să-și recapete silueta după nașterea băiețelului ei. Actrița venea de trei ori pe săptămână și l-a adus apoi și pe soțul ei, Matthew Broderick, pentru care Radu a conceput un program special, cu mișcări din baschet și arte marțiale.

Pe Cristina Ricci a pregătit-o pentru covorul roșu prin antrenamente intensive, de cinci ori pe săptămână, iar Jodie Foster a devenit fan înrăit al programului de sport inițiat de român. În 1999 Radu intra în Cartea Recordurilor cu titlul de ”cel mai de succes antrenor de fitness al tuturor timpurilor”. Jennifer Lopez, Jennifer Grey, Susan Sarandon, Brooke Shields, Meg Ryan, Candice Bergen, Calista Flockhart, Raquel Welch, Faye Dunaway, John F. Kennedy jr., Calvin Klein, John Cusack, Bianca Jagger, Regis Philbin, Marla Maples Trump, Norma Kamali, Tatum O’Neal, Maria Conchita Alonso sunt alte vedete care au făcut coadă la sala lui, și i-au netezit drumul spre glorie.

Declinul a început cu un credit de 3.000.000 $

teodorescu radu.01

După succesul uriaș pe care l-a avut în urma colaborării cu Cindy Crawford, când casetele cu antrenamentele propuse de el și exersate de ea pentru o siluetă perfectă au înregistrat vânzări uriașe, Teodorescu a încercat să-și extindă afacerea în toată lumea. A contractat un credit de câteva milioane de dolari și a încheiat o colaborare cu un lanț de hoteluri de lux pentru a-și deschide sală de antrenamente în fiecare colț al lumii unde exista un hotel din lanțul respectiv.

”Am muncit mult în ultima perioadă. Investiția în sălile de sport din hotelurile Plaza s-a ridicat până acum la 3 milioane de dolari, dar nu contează. Visul meu este să ajung să deschid o sală de sport «Radu Culture» în hotelul de 7 stele, Burj Al Arab din Dubai”, declara presei Radu Teodorescu în urmă cu zece ani. Visul lui s-a lovit de criza economică, iar strategia s-a dovedit una neperformantă.

Dat în judecată de toți angajații

Sala lui de sport din mijlocul New York-ului a început să înregistreze datorii, iar în 2010, angajații lui, în număr de 31, în frunte cu directorul general al sălilor de sport, Jason Hansana Cofield, l-au acționat în justiție pentru recuperarea salariilor restante, o sumă de 150.000 de dolari.

Potrivit unor documente din arhiva judecătoriei Southampton Village Court Justice, George Semerjian, proprietarul clădirii la 33 Hill Street unde românul își avea sala de fitness a solicitat totodată evacuarea lui Radu Teodorescu și recuperarea datoriilor rezultate din închiriere, servicii, întârzieri și dobânzi. A fost solicitat falimentul, în timp ce Radu a încercat cu disperare să-și redreseze afacerea cu ajutorul a doi amici investitori: Tommy Carr din New Jersey și Ross Franklin din Manhattan.

Relansarea propusă pentru 2011 s-a dovedit a fi un fiasco, iar Radu și-a pierdut și proprietățile pe care le avea pentru că nu mai putea plăti ratele creditului de 3 milioane de dolari.

Prietenii celebri și nevasta l-au lăsat baltă

Radu Teodorescu, pe vremea când vedetele din România se înghesuiau pentru o poza cu el

Radu Teodorescu, pe vremea când vedetele din România se înghesuiau pentru o poza cu el

Acela a fost momentul în care prietenii au început să-l părăsească. La fel și vedetele care altădată se înghesuiau la ușa lui. Soția l-a părăsit și ea, iar până la colaps nu a mai fost decât un pas. Rămas fără bani, fără casă, fără familie, Radu Teodorescu încearcă cu greu să-și revină din cea mai grea lovitură pe care i-a dat-o viața în ”Țara Făgăduințelor”.

Cele câteva bunuri personale care i-au mai rămas au fost împărțite pe la puținii prieteni pe care-i mai are, iar Radu trăiește în prezent drama eșecului, din mila lor.

Cum a ajuns Radu Teodorescu guru al fitness-ului în SUA

Radu Teodorescu, supranumit de americani și guru al fitness-ului a plecat în America în 1972 cu un meci cu FC Argeșul și a rămas în SUA. Absolvent al Facultații de Educație Fizică și Sport din București, Radu era profesor de sport la un liceu din Pitești, și, ajuns în SUA, într-o țară a cărei limbă n-o cunoștea încă, s-a îndreptat către New York. A lucrat ca zugrav, paznic de noapte, spălător de vase la restaurantul unui neamț, apoi la diverse săli de sport ca antrenor de fitness.

După cinci ani și-a deschis propria sală. A avut metoda sa de predare a fitness-ului. Românul încerca să readucă bucuria copilăriei în antrenamente și se baza pe forța de gravitație. Cu toate acestea antrenamentele sale erau o adevărată probă de sport. După prima ședință de antrenament cu Radu, actrița Candice Bergen n-a mai putut să coboare pe scări timp de patru zile, iar Ellen Barkin, deși ridica greutăți de doi ani și părea a fi foarte în formă, n-a putut să ducă ora până la capăt.

Sursa: libertatea.ro

About Mihai Vasile