Home » Social » Nemulțumiți de rezultatele referendumului de ieri, pungeștenii protestează în fața Instituției Prefectului Județului Vaslui

Nemulțumiți de rezultatele referendumului de ieri, pungeștenii protestează în fața Instituției Prefectului Județului Vaslui

de Marian MOCANU

Circa 30 de contestatari ai primarului Vlasă din Pungești au organizat în această dimineață în fața Instituției Prefectului Județului Vaslui un miting de protest. Ei sunt nemulțumiți că deși prezența la vot a fost de 34,3% și majoritatea alegătorilor, 30% din votanți, au fost pentru demiterea primarului, referendumul nu a fost validat.

constantin paslaruO delegație a pungeștenilor a intrat în audiență la prefectul Daniel Olteanu pentru a cere demiterea primarului, în caz contrar protest prefectura (1)urmând să deschidă acțiune în instanță. „Inițial, ni s-a spus că acest referendum se va organiza conform noilor modificări, respectiv pentru validare trebuie să se prezinte 30% din alegători, iar pentru demitere trebuie strânse 25% din voturile celor cu drept de vot din comună. Cu câteva zile înainte, un judecător a decis să schimbe regulile, respectiv ca referendumul să fie organizat conform Legii 215/2010, iar pentru validare e nevoie de voturile a 50% plus unul din numărul total de alegători. Dacă știam, ne făceam altfel campanie, investeam bani și scoteam la vot cei peste 50% din alegători. Nu poți schimba regulile cu o zi înainte. Este un abuz și dacă permitem acest lucru, înseamnă că protejăm corupția. O delegație a pungeștenilor va intra în audiență la prefect și-i vom cere ca, după întrunirea comisiei tehnice a Biroului electoral, să iasă cu actul de demitere a primarului. Nu vom ceda, dacă va fi nevoie vom acționa în instanță, vom cere o ordonanță președențială de urgență pentru clarificarea, în 48 de ore, a situației de la Pungești!”, declama, în fața pungeștenilor prezenți la protestul din fața Prefecturii, activistul ecologist anti-Chevron Constantin Pâslaru, unul din liderii foștii Mișcări de Rezistență de la Pungești.

La acest moment, delegația locuitorilor din Pungești a fost primită de prefectul județului Vaslui, Daniel Olteanu. Vom reveni cu amănunte.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: