Home » Invatamant » Peste 700 de pomi, plantați de elevi în curtea Liceului „Ion Mincu” Vaslui, pentru a marca „Ora Pământului”

Peste 700 de pomi, plantați de elevi în curtea Liceului „Ion Mincu” Vaslui, pentru a marca „Ora Pământului”

Peste 700 de pomi fructiferi și ornamentali au fost plantați de elevi în curtea Liceului „Ion Mincu” Vaslui, pentru a marca „Ora Pământului”, în ciuda temperaturilor foarte scăzute și a vântului rece, ziua fiind încheiată cu recitaluri ale Coralei „Fantasia” și Fanfarei „Rotaria”.

Ca în fiecare an, Primăria Vaslui s-a înscris din nou, alături de alte câteva mii de autorități din lume, în circuitul orașelor care marchează „Ora Pământului”. Astfel, primele acțiuni s-au desfășurat sâmbătă dimineață, în curtea Liceului „Ion Mincu” Vaslui, acolo unde zeci de elevi s-au adunat pentru a planta peste 700 de copaci în livada din spatele unității de învățământ, în preajma sălii de sport și în fața școlii. Acțiunea de plantare de pomi fructiferi, tuia, tei, gard viu și arbuști ornamentali a fost stabilită de către primărie, de comun acord cu Consiliul Școlar al Elevilor. În sprijinul adolescenților, au venit și angajații societății Goscom, care a pus la dispoziție materialul săditor. La final, efortul elevilor a fost răsplătit cu câte un ceai cald, ținând cont de frigul de afară.

Acțiunile dedicate „Orei Pământului” au continuat în aceeași zi, când, seara, autoritățile au stins în mod simbolic luminile de la Primăria Vaslui, între orele 20.30 și 21.30. În acest interval, elevii prezenți în fața instituției au realizat din lumânări, pe pavajul din fața primăriei, logo-ul din acest an al „Orei Pământului”, respectiv „60+”. De asemenea, autoritățile au împărțit peste 200 de tricouri și șepci cu același simbol.

În prezența primarului Vasile Păvăl și a celor doi viceprimari, Daniel Neacșu și Dragoș Cazacu, Corala „Fantasia” și Fanfara „Rotaria” au oferit un scurt repertoriu de melodii cunoscute publicului. Acțiunile dedicate „Orei Pământului” s-au încheiat cu o serie de jocuri distractive, cel mai atractiv fiind „Baba oarba desenează”, în care copii legați la ochi au desenat pe asfalt. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: