Home » Justitie » Războinicii – traficanți de droguri din Bârlad rămân în arest preventiv!

Războinicii – traficanți de droguri din Bârlad rămân în arest preventiv!

de Marian MOCANU

Bârlădenii Tiberiu Ștefăniță, Radu Ciprian Costea și Octavian Tomescu vor rămâne în arest preventiv încă cel puțin 30 de zile. Cei trei au fost arestați pe data de 24 de februarie când au fost prinși în flagrant de ofițerii DIICOT având asupra lor un colet, primit din Italia, cu aproape jumătate de kilogram de hașiș. La perchezițiile ulterioare, la domiciliul acestora a fost găsit un adevărat arsenal: două pistoale, o pușcă semiautomată și sute de cartușe.

Magistrații Tribunalului Vaslui au prelungit vineri, 18 martie, măsura arestului preventiv formulată de bârlădenii Tiberiu Ștefăniță, Radu Ciprian Costea și Octavian Tomescu, acuzați, primul, de introducere în țară de droguri de risc, iar ceilalți doi de complicitate la această infracțiune. Cei trei au fost arestați pe 24 februarie, în urma unui flagrant organizat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul teritorial Vaslui, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și ai BCCO Iași. Tinerii abia ce intraseră în posesia unui colet, trimis din Italia, care conținea cantitatea de 488,6 g droguri de risc, de tip rezină de cannabis – hașiș. Drogurile, ascunse în interiorul unui cozonac, fuseseră procurate de Tiberiu Ștefăniță și urmau să fie transportate la el acasă, cu ajutorul celorlalți doi. Ulterior, la perchezițiile domiciliare făcute de procurorii DIICOT, a fost descoperit un adevărat arsenal, format din două pistoale marca BBM, model 315, calibrul 8 mm, unul cu glonț și altul cu gaz, o pușcă semi-automată marca Ruger model 1022 carabine, sute de cartușe, materiale de confecționat cartușe de vânătoare, inclusiv obiecte destinate confecționării artizanale a acestora și nu mai puțin de 2.171 capse Genofix.

Cei trei au fost arestați preventiv. La ședința de judecată de vineri, 18 martie, traficanții au cerut, fără succes, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu una mai ușoară, respectiv arest la domiciliu.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: