Home » Sport » „Wazary Dojo” Bârlad, pe podium la Campionatul Național

„Wazary Dojo” Bârlad, pe podium la Campionatul Național

Suporterii artelor marțiale din județul Vaslui au avut noi motive de mândrie, după ce Clubul „Wazary Dojo” Bârlad s-a întors de la București cu șase medalii. La ediția de anul acesta a Campionatului Național de Semi Kempo și Full Kempo, desfăsurată pe 12 martie, clubul a câștigat la Full Kempo trei medalii de aur, una de argint și două de bronz. Au participat 1.000 de sportivi, de la 30 de cluburi din tară. Concurenții s-au confruntat pe grupele de vârstă 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani, 14-16 ani, 16-18 ani și peste 18 ani, precum și pe categorii de greutate.

Aurul și titlul de campion național a fost cucerit de Georgiana Căpraru și Alexandru Ionuț Albu, la categoria 8 – 10 ani, dar și de către Robert Bălan, la 14 – 16 ani. Medalia de argint a fost obținută de George Neagu, la categoria de vârstă 14 – 16 ani. Pe ultimul loc de pe podium s-au clasat Ștefania Teletin, 10 – 12 an și Ionuț Samoilă, la 12 – 14 ani.

„Concursul a fost foarte greu pentru că s-a desfășurat pe durată a 14 ore, pană la ora 11 seara. A durat mult pentru că au fost foarte mulți concurenți, aproape 1000. La Full Kempo, unde am concurat noi, au fost 360, dar au mai fost alți peste 500 la Semikempo. Rezultatele pentru noi sunt foarte bune, pentru că am participat cu cinci copii de la secția din Popeni, care au un timp relativ scurt de când practică, aproape un an de zile. Am derulat un proiect acolo, al Federației Române de Kempo, începând de anul trecut și acum am cules roadele lui. Am transformat sintagma «Și tu poți fi campion kempo» în realitate. Federația Romană de Kempo a inițiat acest proiect care face parte din Programul «Pierre de Coubertin». Ne-au contactat, fiindcă suntem afiliați la Federația Romană de Kempo și am selectat atunci cam 50 de copii pe care i-am dus într-un cantonament la Brezoi, la munte. Am făcut un stagiu de pregătire de o săptămână, le-am dat și echipamente. A mai urmat un stagiu de pregătire unde am mai inițiat 30 de copii în tainele kempo-ului. Dintre cei 80 au rămas 20 de copii care practică și o fac cu pasiune. Ceilalți doi copii, din Bârlad, sunt campioni consacrați, Alexandru Albu și Ștefania Teletin. Și cu cei de la Popeni am mai fost la concursuri, dar la kempo sunt primele rezultate pentru ei. Au mai concurat la câteva competiții de pregătire de jiu-jitsu. Mergem undeva la 10 evenimente pe an, ultima oară am fost la Cupa României de Autoapărare, la Brașov. Am mai fost și la Cupa Ștefan cel Mare, de la Piatra Neamț, unde cei din Popeni au cucerit patru medalii de aur. Există un potențial, copiii sunt atât de pasionați încât sunt dedicați antrenamentelor și ar dori că acestea să dureze cât mai mult”, ne-a declarat Alexandru Rotaru, președintele Clublui „Wazary Dojo” Bârlad.

Următorul concurs la care vor participa copiii de la Wazari este Cupa Belt League la Brazilian Jiu-Jitsu, care va avea loc pe 8 aprilie, la Tecuci. „Vom merge cu mai mulți copii acolo și ne vom pregăti pentru Campionatele Naționale de kempo submission, care au loc în luna mai”, a completat Rotaru. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: