Home » Justitie » Acțiune a polițiștilor, în mediul rural

Acțiune a polițiștilor, în mediul rural

Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au desfășurat săptămâna trecută pe raza județului, în mediul rural, o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică, prin prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală sau contravențională.

În locuința unei femei din satul Bursuci, în urma unei percheziții efectuate de Polițiștii Secției Poliție Rurală 5 Murgeni și Postul de Poliție Epureni, au fost găsite 280 țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, fără documente de proveniență. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Un producător agricol a prezentat documente modificate, atunci când a fost supus unui control efectuat în târgul organizat pe raza localității Stănilești. Motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din județul Vrancea, a fost sancționat contravențional, după ce a desfășurat acte de comerț fără a fi autorizat, în târgul din comună Băcești. De asemenea, pentru cantitatea de 4.148 kg cartofi, acesta nu deținea documente legale, fapt pentru care a fost luată măsura confiscării.

Polițiștii au mai depistat și sancționat contravențional un hoț de lemne, în vârstă de 35 de ani, pe D.J 244 C. Bărbatul, domiciliat în comuna Pădureni, transporta 1,25 mc. material lemnos, pentru care nu a putut prezenta documente prevăzute de legislația în vigoare. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat la Ocolului Silvic Huși.

La acțiune au participat peste 120 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, de investigare a criminalității economice, poliție rutieră, acțiuni speciale și din cadrul secțiilor de poliție rurale care au urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contrare legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Prin desfășurarea acestei acțiuni s-a urmărit și prevenirea activităților de comerț ilicite și depistarea persoanelor care nu respectă legislația în domeniu.

Polițiștii au instituit 32 filtre pe principalele comunicații rutiere, au organizat patrulări și alte activități pentru combaterea infracționalității. Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost controlate 525 autovehicule și au fost verificați 67 agenți economici.

Pentru 284 persoane care au săvârșit fapte de natură contravențională au fost luate măsuri de sancționare, astfel: 201 dintre sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale privind circulația pe drumurile publice, 18 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 20 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 45 la alte acte normative. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 86.922 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 16.056 lei.

La acțiune au participat alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, precum și specialiști de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Vaslui, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor și Oficiul de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: