Home / Sanatate / Doi bârlădeni într-o singură zi au avut nevoie de elicopterul SMURD

Doi bârlădeni într-o singură zi au avut nevoie de elicopterul SMURD

de Răzvan CĂLIN

Medicii bârlădeni au cerut intervenția aeronavei în două rânduri pentru a salva viața a doi bărbați aflați în comă.

Se poate spune că duminică, 20 martie, a fost o zi solicitantă pentru echipajul ce deservește elicopterul SMURD de la Iași care a fost nevoit să execute două misiuni la Bârlad în mai puțin de o oră.

Primul caz care i-a obligat pe medicii de la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad a fost cel al unui bărbat în vârstă de 58 de ani din comuna Puiești. Acesta a fost descoperit de unul dintre fiii săi în timp ce zăcea, aproape fără suflare, căzut la pământ în curtea locuinței sale. Mai mult, bărbatul emana și halenă alcoolică. Familia omului a solicitat de urgență o ambulanță  și în scurt timp a fost transportat la spitalul din Bârlad, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial și comă de gradul IV. Din cauza gravității cazului, în jurul orei 10.15 a fost solicitat un elicopter SMURD care l-a transportat pe bărbat la o clinică de specialitate din Iași.

”Câteva minute mai târziu, undeva în jurul orei 11, elicopterul SMURD a fost solicitat din nou la Bârlad. De această dată, a fost vorba despre un bătrân din Bârlad, în vârstă de 82 de ani, care tocmai suferise un infarct miocardic. La fel, și acesta a fost transportat la unitate spitalicească din Iași”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

About Razvan Calin

x

Check Also

Bărbatul care a scăpat cu viață după ce a fost trăsnit, transferat la București

Pacientul de 40 de ani ...

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

%d blogeri au apreciat: