Home » Sanatate » Doi bârlădeni într-o singură zi au avut nevoie de elicopterul SMURD

Doi bârlădeni într-o singură zi au avut nevoie de elicopterul SMURD

de Răzvan CĂLIN

Medicii bârlădeni au cerut intervenția aeronavei în două rânduri pentru a salva viața a doi bărbați aflați în comă.

Se poate spune că duminică, 20 martie, a fost o zi solicitantă pentru echipajul ce deservește elicopterul SMURD de la Iași care a fost nevoit să execute două misiuni la Bârlad în mai puțin de o oră.

Primul caz care i-a obligat pe medicii de la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad a fost cel al unui bărbat în vârstă de 58 de ani din comuna Puiești. Acesta a fost descoperit de unul dintre fiii săi în timp ce zăcea, aproape fără suflare, căzut la pământ în curtea locuinței sale. Mai mult, bărbatul emana și halenă alcoolică. Familia omului a solicitat de urgență o ambulanță  și în scurt timp a fost transportat la spitalul din Bârlad, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial și comă de gradul IV. Din cauza gravității cazului, în jurul orei 10.15 a fost solicitat un elicopter SMURD care l-a transportat pe bărbat la o clinică de specialitate din Iași.

”Câteva minute mai târziu, undeva în jurul orei 11, elicopterul SMURD a fost solicitat din nou la Bârlad. De această dată, a fost vorba despre un bătrân din Bârlad, în vârstă de 82 de ani, care tocmai suferise un infarct miocardic. La fel, și acesta a fost transportat la unitate spitalicească din Iași”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: