Home » Invatamant » Cum au reușit codreniștii de la Bârlad să seducă ditamai profesorii universitari de la Iași!

Cum au reușit codreniștii de la Bârlad să seducă ditamai profesorii universitari de la Iași!

de Răzvan CĂLIN

10 elevi bârlădeni au fost incluși într-un proiect al facultății ieșene prin care vor urma în mod gratuit cursuri de specialitate.

Recent, între Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad și Facultatea de Informatică din Iași a fost încheiat un inedit protocol de colaborare care vine în sprijinul elevilor pasionați de domeniul IT. În baza acestui parteneriat, 10 elevi de la Colegiul ”Codreanu” (clasele IX- XII) au fost selectați pentru a urma un stagiu de pregătire gratuit în domeniul informaticii în centrul universitar de la Iași. Trebuie spus că acest ”training” este oferit de Facultatea de Informatică Iași și Asociașia Studenților de la Informatică care derulează împreună un proiect național intitulat ”FII Practic”.

giurcanu_vlad11”Acest proiect este pus în aplicare doar în centrele universitare de la Iași și Cluj. Noi am avut șansa de a fi cooptați pentru centrul de la Iași. A fost una dintre dorințele mele de a perfecta o înțelegere în acest sens cu domnii de la Facultatea de Informatică Iași. Și asta pentru că avem elevi foarte talentați, cu reale aptitudini către acest domeniu al informaticii și care sunt foarte dornici să învețe cât mai multe despre IT. Acum au posibilitatea să asiste și să urmeze un curs universitar de informatică, ceea ce implică automat ca și elevii selectați să aibă habar de ceea ce se discută la un asemenea nivel. Și vă asigur că așa este. Cunoștințele vehiculate în acest curs gratuit depășesc cu mult standardele programei școlare cu care sunt obișnuiți la nivelul liceului. În același timp, reprezintă o oportunitate pentru acești elevi de a lua contact cu cerințele și problematica pieței de informatică din momentul de față”, ne-a declarat profesorul Giurcanu.

Cei 10 ”codreniști” vor urma acest curs universitar gratuit în perioada 18 martie – 24 aprilie. Cursurile propriu-zise se vor derula în week-end, familiile elevilor trebuind să-și asigure doar costurile legate de transport. Alegerea acestui liceu bârlădean pentru a fi inclus în proiectul Facultății de Informatică din Iași nu este cu totul întâmplătoare. În ultimii ani, Colegiul ”Codreanu” s-a dovedit a fi o veritabilă pepinieră de informaticieni de top, iar profesorul Giurcanu este recunoscut drept un foarte bun ”scouter” și antrenor de elevi ce excelează în acest domeniu. Mulți dintre foștii elevi ai colegiului din Bârlad au început deja să-și clădească cariere de succes în domeniul IT, lucrând pentru diferite companii multinaționale sau corporații internaționale. Ca să nu mai vorbim că mulți dintre elevii pregătiți de profesorul Giurcanu au avut rezultate de excepție la diverse concursuri naționale și internaționale, unde s-au impus prin originalitate, inventivitate și o pregătire de excepție. Nu în ultimul rând, decanul Facultății de Informatică Iași este bârlădean get-beget, respectiv conf. dr. Adrian Iftene. Născut, crescut și educat la Bârlad, dintr-o familie respectată de cadre didactice, el și-a aprofundat studiile în domeniul informaticii la Iași. În scurt timp, expertiza și experiența sa l-au propulsat în fruntea Facultății de Informatică, numărându-se în prezent printre cei mai buni specialiști în domeniu din România.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: