Home » Invatamant » Replica zguduitoare a elevei de la „Eminescu” data lui Adrian Solomon, după ce s-a simțit umilită și denigrată de declarațiile la adresa ei

Replica zguduitoare a elevei de la „Eminescu” data lui Adrian Solomon, după ce s-a simțit umilită și denigrată de declarațiile la adresa ei

de Simona MIHĂILĂ

Andra Palmaciu, eleva de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, îndură umilințe incredibile, după ce a avut curajul să vorbească public despre neregulile din transportul local în comun, tolerate și protejate de autorități. Actul de curaj al fetei a avut un impact fără precedent: a forțat autoritățile să aplice legea prin care elevii au parte de reduceri la costul biletului de călătorie cu autobuzul.

Iată, însă, că aleșii noștri nu reușesc nicicum să primească demn lecțiile cetățenești, iar Andra s-a trezit într-un război nedrept pentru un copil de 17 ani.

Duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la PSD, deputatul Adrian Solomon, candidatul partidului la funcția de primar al Bârladului, a făcut o serie de comentarii deloc măgulitoare la adresa Andrei Palmaciu. Întrebat de reprezentanții mass-media cum comentează vestita scrisoare către autorități postată de eleva de la „Eminescu” pe contul său de facebook, Solomon a spus:

solomon_ranjet„Nu mă interesează scrisorile care nu-mi sunt direct adresate la cabinet. Numai alea de la cabinet mă interesează, care vin cu număr de înregistrare. Problema este că unii tineri sunt mai activi în spațiul online decât la școală. Și e păcat să treacă simulările pentru bacalaureat, iar tu să te fixezi numai pe online”.

La remarca ziariștilor că acesta nu este cazul fetei cu pricina, Solomon a declarat: „Mm, noi avem alte informații. Că nici n-a participat la simulările de bacalaureat. Ideea este să ne ținem de școală până când o terminăm, ca să nu terminăm și liceul la Casa de Cultură, cum a făcut prefectul cu facultățile sale”.

Întrucât părinții Andrei sunt în imposibilitatea de a-și apăra copilul (mama fiind la muncă, în străinătate), fata – care a terminat primul semestru al clasei a XII-a cu media 9,36) a fost cea care a reacționat la atacul lui Solomon. A postat, tot pe facebook, o scrisoare emoționantă din care a lăsat să răzbată durerea pe care i-a pricinuit-o atitudinea infantilă, nu a unui adolescent de vârsta ei, ci a unui ales al poporului.

Redăm scrisoare în integralitatea ei.

„Am fost prezentă la simulări, și admisă. Ar trebui să evitați să mai mințiți. Părinții mei cotizează la salariul dumneavoastră și decideți că este lăudabil să le denigrați fiica?”

„Domnule Solomon, așteptam acest moment. Știam că veți renunța la sfaturile cunoscuților de a vă ține în frâu atitudinea violentă, știam că veți evada din propria cochilie prin singura cale pe care o cunoașteți, încercarea de a denigra. Știu că ați fost crezut, știu că apelați la naivitatea cetățenilor și vă axați pe faptul că nu se vor deranja să afle adevărul.

Toate acestea fiind spuse, îmi permit să vă anunț că aveți informatori neexperimentați, dat fiind că am fost prezentă la simulări, ba chiar am și fost admisă și, cu siguranță, acest lucru ar trebui să fie ultima dumneavoastră grijă, având în vedere că nu mă cunoașteți.andra-palmaciu

Așadar, înainte de a aduce acuzații, ar fi politicos să vă informați cu exactitate sau poate ar trebui să evitați să mai mințiți. Nu credeți că o faceți destul în campaniile electorale?

Vă scriu iar, în mediul virtual, pentru că nu sunteți cu nimic mai important față de restul cetățenilor … sau așa vă considerați? Superioritatea pe care credeți că o dețineți este un fals, o închipuire. Cum veți ști altfel de ce anume au nevoie cetățenii dacă nu vă veți afla la același nivel? Sau nu vă pasă de nevoile noastre?

Ar trebui să ne mulțumiți, nu să ne denigrați. Nu uitați, în curând, voi face parte din grupul celor votanți. Părinții mei cotizează la salariul dumneavoastră și decideți că este lăudabil să le denigrați fiica?

Îmi pare rău că părinții mei nu vă pot întâlni, însă mama slujește alt pământ de mulți ani, pierzând astfel toate momentele importante ale familiei, iar tata nu își permite să vă strângă mâna, dat fiind că sunteți un domn, și nu poate risca să vă provoace o grimasă atunci când îi veți simți bătăturile. Domnule, chiar nu au importanță îndrumările dumneavoastră spre a mă școlariza, am ajuns aici și fără ajutorul dumneavoastră. Sună a ironie, atunci când mă <trimiteți la școală>, având în vedere că o fac, deși CLM, cu o majoritate pe care o știm cu toții, nu îmi oferă un transport decent.

Să știți domnule că nu-mi fac un obicei din a vă scrie, cunosc nulitatea, însă, așa, ca printr-o minune, dacă v-ați pierde <rolul esențial> din viața politică, ce veți face? Eu imi voi continua studiile. Dumneavoastră veți deveni iar un domn profesor de istorie fără titulatură? Banal, pentru spiritul dumneavoastră superior, nu credeți?

Astfel, domnule, nu credeți că ar fi de apreciat să evitați în a mai denigra și a mai minți cetățenii? Sau spiritul civic al tinerilor vă înspăimântă? De ce vă temeți cu adevărat? Să nu vă aștepți vreodată, la o scrisoare oficială, <la birou, acolo>, pentru că nu vă consider într-atât de important încât să mă deranjez, cu toată stima, însă nu pot admira o persoană ce a contribuit într-un mod sau altul la bătăturile tatei și lacrimile mamei.

Cititi si: Victorie pentru eleva din Barlad care a pornit cruciada impotriva transportului in comun

Andra Palmaciu da de pamant cu autoritatile printr-o noua scrisoare

Cum i-a pus la punct eleva care a luat atitudine impotriva mizeriei din transportul local pe politicienii care i-au oferit adeziuni de partid

Surpriza lui 2016 – Constantinescu revine in politica. Ce vrea sa faca in perioada urmatoare si unde are de gand sa candideze!

About Simona Vasile

29 comments

  1. Felicitari Andra ! Bravo !!!

  2. Nu mi se pare zguduitoare de fel, ci poate doar penibila domnisoara.
    O recomandare pentru domnii sau doamnele ce o ajuta pe stimabila in redactarea postarilor: nu mai incercati sa smulgeti cu orice pret lacrimi din coltul ochiului. Nu va iese intotdeauna!

    • proasta mai esti

    • razvan atodiroaiei

      mars jarteao! neam de cioara vopsita!

    • Invidia e mare. Fata se descurca singura in a-si insirui ideile.

    • Nu stiu daca este ajutata fata aceasta dar se poate verifica participarea la simulare, daca mama ei este sau nu in tara si de ce nu media de la finalul semestrului.Dar nu oare politicienii nostri au impins peste hotare romanii fara de lucru ? Acum ma intreb oare dumneavoastră Ana va erijati in aparatorul unui primar prea plin de el ? Si peste tot vedem numai corupți!

    • iar ai primit sarcina de la partid, pamapalau prapadit..

    • si de ce e penibila? si de ce nu poate sa-si scrie singura textele? ca mintea ta nu concepe ca sunt si oameni mai destepti ca tine?

    • esti cumva muista de serviciu…

    • Draga pupincurista pesedista,i-ati boratura de tigan,si valeeaaaaaaaaaaa,ca am mancat kilograme de lamai si ghimbir dar greata e tot mai mare si mai accentuata si,tare urat vom mai voma peste voi la alegeri,care bat la usa.

    • vai , vai …voua pesedistilor nimic nu vi se pare zguduitor…decat faptul ca vi se demasca prostia zi de zi!!!!

    • Nu crezi că tu ești mai penibil/ă cu acest comentariu evident scris de unul/una dintre achizițiile recente ale PSD? Pe cine credeți că mai păcăliți, traiseistelor (politic, bineînțeles)?

    • Vad ca suferiti de prea mult solomonism! Sunteti rasplatita pentru latratul anonim cu tratament in privat?

    • Eu nu cred ca pentru a-si obtine niste drepturi,aceasta eleva de la Eminescu,trebuia sa prezinte carnetul de note. Si apoi domnul Solomonescu, se descurca singur in a jigni,nu trebuie sa-l ajutati,vedeti in ce postura v-ati pus ?Este posibil ca ceea ce vi se imputa sau vi se aduc acuze, sa nu fie adevarat,abia de acum demonstrati ca puteti fi ca el ! Felicitari pentru curajul pe care l-a avut aceasta eleva, ajutata sau nu,nu conteaza.Daca am avea curajul sa initiem pt.fiecare act de nerespectare a legii,de catre cei investiti sa o faca, o astfel atitudine sigur s-ar gasi cineva sa ne ajute. Asta nu ar fi o crima ! Pana si medicii intentioneaza sa schimbe juramantul,adaugand la el nevoia de a cere ajutorul atunci cand va fi nevoie, au renuntat la orgolii, ori dv.Ana , ce faceti ?

  3. ana , cu cat te plateste sa fii proasta ?

  4. Claudiuenas@yahoo.com

    Un jeg penal cu biblia in mana Solomon.

  5. Cineva odata spunea…Adriane nici nu stii cat de mic o sa devii…..si intr-o zi nu te va mai lua nimeni in seama.De fapt ce ai facut pentru acest oras?Te-ai pus in fata coloanelor de manifestanti impotriva gazelor de sist si pe urma pe sestache ai disparut de partea cealalata cand te-ai vazut votat.

  6. Zi PSD si trage apa!!!!

  7. Și domnul deputat are absențele lui, cam în 28% din cazuri
    http://multumesc.org/?deputat=Adrian%20SOLOMON

  8. Mai ca mi-a dat o lacrima cand am citit aceste aberatii :))) ar trebui sa se semneze cel care a compus-o! Lasati manipularea si minciunile. Veniti cu proiecte pentru oras domnule candidat PNL!

  9. Solomoane, incepe dieta de primavara, colesterolul va scadea si te va ajuta sa gandesti mai limpede.

  10. Dan Constantin Grigore

    Bravo fata!

  11. Cand zici psd-ist zici, excroc, hot, porc….sa continui…….

  12. Bravo, Andra !

  13. mihaelabotezatu18@gmail.com

    Bravo! Sa tot fie astfel de tineri si poate se va scimba ceva in tara asta!

  14. mihaelabotezatu18@gmail.com

    Bravo! Sa tot fie astfel de tineri si poate se va schimba cv in tara asta!

%d blogeri au apreciat: