Home » Sport » Grupa 2004 de la Sport Club Bârlad, pe un drum promițător

Grupa 2004 de la Sport Club Bârlad, pe un drum promițător

Sport Club Bârlad a avut o participare reușită la Cupa Prosport Focșani, pe care grupa 2004 a disputat-o pe 5 martie. Micii fotbaliști de la Sport Club Bârlad au făcut parte din “grupa mortii”. Au întâlnit adversari puternici de la echipele LPS Vaslui 2004 , L&M Focșani și Dunărea Galați. Toate cele patru echipe din grupă au valoare, nivel ridicat de joc și au avut șanse egale de a se califica în faza următoare. Bârlădenii au avut și ghinion, pentru că în ultimul meci, echipa Dunărea Galați, deja calificată de pe primul loc, a jucat cu rezervele. Și-a odihnit astfel jucătorii pentru meciul din semifinale care urmă după doar o oră. Astfel LPS Vaslui a ocupat locul doi în clasament cu cinci puncte, iar Sport Club Bârlad a terminat pe trei cu patru puncte.. În fazele superioare s-au calificat doar locul 1 din fiecare grupă și cel mai bun loc doi. Sport Club Bârlad a obținut un rezultat de egalitate, scor 1 – 1 cu LPS Vaslui, în primul meci. A pierdut apoi, cu Dunărea Galați, scor 1 – 3 și au învins în ultimul meci L&M Focșani 2004, cu 3 – 1.

„Au fost meciuri tari, strânse, un turneu foarte bun, în urma cărora am obținut două victorii. Iar dacă tratam cu mai multă atenție și seriozitate anumite faze din jocul nostru puteam obține o clasare mai bună! Fiecare echipă ar fi putut câștiga grupa, nu s-a știut câștigătorul de înainte. Ușor, ușor începem să jucăm de la egal la egal cu celelalte echipe cu «pretenții». Suntem pe drumul cel bun, am fost încântați de jocul copiilor, au început puțin mai timorați, dar pe parcurs jocul a început să se lege. Mulțumim părintilor pentru toată susținerea de care dau dovadă și pentru tot sprijinul pe care îl acordă acestor copii minunați!”, ne-a declarat antrenorul Ovidiu Mangu.

Yanis Dumitru, atacantul care marchează meci de meci

Atacantul Yanis Dumitru este un motiv în plus de încredere pentru evoluțiile bune ale grupei 2004 de la Sporting Bârlad. Acesta a marcat în toate meciurile din grupă, cu Focșani reușind chiar o dublă. Lucru sport club amical2care devine o obișnuință în toate meciurile disputate de echipă. Duminică, grupa 2004 de la Sport Club Bârlad a susținut un joc amical în compania echipei Comstar Vaslui 2005, în care atacantul a mai reușit o dublă. Copiii s-au comportat excelent și au obținut un rezultat meritoriu, 4 -1, celelalte goluri fiind marcate de Răzvan Roșca și Cristi Tufaru din penalty. Atacantul de la Sport Club Bârlad are fotbalul în sânge, tatăl său fiind nimeni altul decât fostul fotbalist bârlădean Adrian Dumitru, poreclit “Romario”. Adrian Dumitru a jucat pentru FC Bârlad în liga a III-a și în liga a II-a. În eșalonul al treilea a cucerit și titlul de golgheter, o realizare care i-a adus transferul la FC Cetatea Suceava.

Turneu important în aprilie

În luna aprilie puștii barladeni, născuți în 2004, joacă la Junior Cup Eurobusiness, care se va desfășura la București, pe terenurile sintetice de la Buftea și Mogoșoaia. Ar putea să se dueleze iar în cadrul competiției cu formațiile vasluiene Comstar și LPS Vaslui, care s-au înscris și ele. Turneul se va disputa pe parcursul a patru zile, de pe 15 aprilie până pe 18 aprilie. Fotbaliștii au ocazia să se remarce și să fie cooptați în loturile unor echipe mai puternice.

“Obiectivul nostru la turneul care va avea loc în aprilie și va fi organizat de clubul bucureștean este de a participa și de a obține cât mai multe rezultate bune, dar în mod special să ne îmbunătățim jocul. Copiii să poată disputa o competiție cu adversari puternici, pentru că în județ suntem doar patru echipe în campionat și e foarte greu să progresezi. Trebuie să participi la foarte multe meciuri amicale și la turnee cu cele mai bune echipe din țară și străinătate, pentru că acolo îți vezi valoarea. Noi am participat la acest turneu și anul trecut și am fost mulțumiți de rezultate și de joc în primul rând”, a declarat pentru Est News Florin Bularda, președintele Sport Club Bârlad.

Juniorul București, rampă de lansare în fotbalul mare pentru bârlădeni

Florin Bularda antrenează grupele 2003 și 2005 de la Juniorul București, club care a chemat trei jucători bârlădeni pentru un schimb de experiență. Aceștia au șansa de a se antrena câteva zile la Juniorul București și de a participa la o competiție care va avea loc săptămâna viitoare la Pitești.

“Ce ne-am propus noi la Bârlad este de a promova cât mai mulți copii. Am de gând deocamdată să iau trei copii la Juniorul București. Fotbalul este acolo la un cu totul alt nivel. Cu grupa 2003 de la Juniorul am câștigat o competiție foarte florin bularda - juniorul bucurestiimportantă, la Cluj, unde au participat cele mai puternice 20 de echipe din țară. Iar toate grupele clubului se clasează mereu pe primele trei locuri și participă la foarte multe turnee, atât în țară cât și din străinătate. În vară, avem un turneu foarte important în Sardinia, Italia unde vor participa Chelsea, Barcelona, Juventus și alte echipe care fac parte din cele mai mari academii de fotbal din Europa la nivel de 13 ani. Este o șansă pentru fiecare bârlădean să fie remarcat de un scouter de la o echipă din străinătate. Vreau ca de la Bârlad copiii cei mai talentați să meargă mai departe. Iar pentru cei care încă nu sunt pregătiți, sper să vină și pentru ei acest moment și să îi ajut să evolueze în cariera lor fotbalistică. Filozofia noastră nu este să alcătuim o echipă, este să producem cât mai mulți copii pentru marile academii din țară. Nu putem să ne luptăm cu Academia Hagi, Juniorul București, Dinamo București, marile cluburi din România care au și echipă de seniori. Mi-aș dori să fie cazul tuturor copiilor de la grupa 2004 de la Sport Club Bârlad, dar deocamdată mi-au cerut anumiți jucători. Nu pot să iau ce jucători vreau eu, ci doar cei care au un randament mai bun pe un anumit post. Deocamdată am unul decis, iar pentru ceilalți doi lupta rămâne deschisă. Toți copiii vor avea însă această șansă dacă sunt serioși, pentru că la vară vreau să iau un nucleu de copii de la grupa din 2004 să joace în cadrul unui turneu împreună cu cei de la Juniorul București. Până la vară nu există vreo posibilitate de transfer, dar am ales să îi testăm, poate peste două săptămâni iau alți trei, vor mai fi șanse, până când cei de la Juniorul București vor păstra câțiva dintre ei”, a completat Bularda.

Grupa 2007, emoții de început

Grupă 2007 are doar două luni de când joacă, dar clubul încearcă să le ofere meciuri la fiecare două – trei săptămâni pentru a crește în valoare și a deprinde tainele fotbalului. Weekend-ul trecut, echipa a disputat meciuri de pregătire cu Săgeata Tecuci, iar duminică, este rândul adversarilor să vină la Bârlad pentru o nouă ocazie a micilor fotbaliști de a-și perfecționa jocul. “Vrem să muncim cu ei, să le oferim condițiile de care au nevoie, pentru ca să poată progresa”, ne-a mai spus Florin Bularda”. (George PROCA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Bravo, copii! Felicitări, domnule antrenor!

%d blogeri au apreciat: