Home » Administratie » Laptele, la control!

Laptele, la control!

de Marian Mocanu

Laptele și produsele din lapte vor fi controlate de către inspectorii ANSVSA și ai DSP. Vor fi verificate inclusiv produsele livrate în cadrul programului „Laptele și Cornul”.

În perioada 22 martie – 6 aprilie, echipe comune, formate din inspectori ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, inspectori ai Direcțiilor de Sănătate Publică și reprezentanți ai prefecturilor vor controla tot ce înseamna lapte și produse din lapte. Controalele vor viza fermele, centrele de colectare a laptelui, dar și fabrici de profil. Se va verifica respectarea condițiilor sanitar-veterinare referitoare la producerea, colectarea și procesarea laptelui crud și a produselor lactate, dar și starea de igienă, inclusiv a personalului.

„Directorii executivi ai DSVSA județene vor colabora cu Instituțiile Prefectului și cu Direcțiile de Sănătate Publică, în vederea organizării unor controale tematice comune în ferme de animale producătoare de lapte, centre de colectare și unități de procesare a laptelui, conform atribuțiilor ce revin DSVSA si DSP, stabilite de legislația în vigoare și, respectiv, în baza Protocolului de colaborare, încheiat în anul 2012, între ANSVSA și Ministerul Sănătății. O atenție deosebită va fi acordată respectării condițiilor de igienă și a lanțului frigorific pe durata transportului, a depozitării laptelui și a produselor lactate distribuite prin programul «Laptele și Cornul», se arată în comunicatul ANSVSA.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: