Home » Invatamant » Și Vasluiul are olimpic la geografie!

Și Vasluiul are olimpic la geografie!

de Răzvan CĂLIN

Ministerul Educației a aprobat repartizarea a încă unui loc pentru clasa a VIII-a la faza națională a competiției.

La ediția din acest an a olimpiadei naționale de geografie județul Vaslui va fi reprezentat la faza pe țară, la nivelul clasei a VIII-a, de doi elevi și nu doar unul singur, cum se procedează de obicei. Într-o primă fază, după afișarea rezultatelor etapei județene a competiției,  pe primul loc la clasa a VIII-a a fost desemnat, cu nota 9.5, Ștefan Adrian Mihai de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, pregătit de profesoara Veronica Silvestru. Pe locul II, la o diferență extrem de mică – 9,3 – s-a clasat Alexandru Mihai Guțu, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, pregătit de profesoara Mirela Bulgaru. Într-o primă fază, s-a decis ca doar ocupantul primului loc să meargă mai departe la faza națională a competiției.

”Însă, Ministerul Educației Naționale a ținut cont de rezultatele de excepție pe care elevii noștri le-au avut în ultimii ani la etapa pe țară a olimpiadei de geografie și a fost de acord ca la nivelul clasei a VIII-a să meargă anul acesta ocupanții primelor două locuri de la faza județeană. În consecință, s-a calificat și Alexandru Guțu, care este un elev foarte bine pregătit. De altfel, putem spune cu toată tăria că întreg lotul care ne va reprezenta județul la etapa națională este unul compus din elevi foarte valoroși și bine pregătiți. Să sperăm că vom avea o evoluție cât mai bună”, ne-a declarat inspectorul de geografie Eduard Andriescu.

Etapa națională a olimpiadei de geografie se va derula în perioada Săptămânii ”Școala Altfel (18 – 22 aprilie), la Sibiu, iar din lotul care va reprezenta județul Vaslui mai fac parte alți patru elevi de la Colegiul ”Codreanu” Bârlad: clasa a IX-a – Theodora Toderașcu (profesor Cristina Oprea); clasa a X-a – Valentin Funaru (profesor Cristina Oprea); clasa a XI-a – Andreea Stan (profesor Cristina Oprea); clasa a XII-a – Cristina Andreea Țocoi (profesor Cristina Oprea).

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: