Home » Justitie » Caz șocant la Codăești- Polițistul Nicu Iacob a împușcat în picior un tânăr care sărise la el cu toporul din cauză că nu l-a lăsat să se sinucidă

Caz șocant la Codăești- Polițistul Nicu Iacob a împușcat în picior un tânăr care sărise la el cu toporul din cauză că nu l-a lăsat să se sinucidă

de Marian MOCANU

Pe cine nu lași să moară, te ucide cu mâna lui! Caz absolut șocant în satul Pribești, comuna Codăești, unde organele de cercetare penală au declanșat o anchetă după ce un un tânăr a ajuns la spital, împușcat în picior de agentul de poliție Nicu Iacob. Acesta a fost nevoit să se apere în momentul în care tânărul sătean a vrut să-l omoare cu un topor, nervos fiind că i-a dat peste cap planurile sinucigașe.

Întâmplarea s-a petrecut marți dimineață, la o zi după ce Ion Coropcă, de 20 de ani, s-a certat crunt cu părinții săi. Tânărul, care nu este cunoscut în sat ca fiind tocmai „ușă de biserică”,  a adunat pe numele său mai multe procese-verbale de contravenție, în general pentru fapte mărunte, iar în ultima perioadă, era cercetat pentru furt. Se pare că acesta a și fost motivul pentru care, luni seară, s-a luat la ceartă cu părinții săi care i-ar fi reproșat că, în loc să-și găsească un rost în viață, se ține de prostii.

Supărat, marți dimineață Ion Coropcă a încercat să-și pună capăt zilelor, spânzurându-se într-o anexă a gospodăriei părinților. Fiindcă l-au căutat și nu reușeau să-l găsească, aceștiau au alertat poliția, agentul Nicu Iacob fiind de față când tânărul a fost descoperit în magazie. Acesta a fost cel care l-a scos din ștreang și i-a acordat primul ajutor.

Supărare mare pe Ion Coropcă, după ce și-a venit în simțiri și a constatat că nu este pe lumea cealaltă. Nervos foc, nici una, nici două, a înșfăcat un topor și a sărit să-l lovească pe polițistul salvator, strigând că-i „crapă capul”. În încercarea de a se apăra, agentul de poliție a recurs la arma din dotare, cu care l-a împușcat în picior pe agresor.

Năbădăiosul Coropcă a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență, ulterior fiind spitalizat sub pază. Conform declarației medicilor, rana a fost una minoră, iar viața pacientului nu a fost pusă în pericol.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Pachetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a deschis, pe numele lui Ion Coropcă, un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

„Deocamdată se efectuează cercetări, urmând a fi efectuate inclusiv expertize medico-legale și psihiatrice. Ulterior, se va decide dacă va fi luată vreo măsură preventivă împotriva lui Ion Coropcă. În acest moment, persoana cercetată se află internată în spital”, a declarat, pentru Est News, prim-procurorul Sorin Armeanu.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: