Home » Social » Concert caritabil pentru copiii cu autism, la Bârlad

Concert caritabil pentru copiii cu autism, la Bârlad

Pe 2 aprilie 2016 Fundația „Cristi’s Outreach”, în colaborare cu Teatrul „Victor Ion Popa”, va organiza un spectacol caritabil pentru sprijinirea copiilor cu autism din cadrul acestei fundații. Vor fi prezenți pe scena teatrului elevi ai Școlii de Muzică și Arte Plastice din Bârlad, corul „Ding-Dong” de la Școala „George Tutoveanu”, formația „Roata de rezervă” și solistul bârlădean Ioan Bâgea, care a participat în 2014 la concursul „Vocea României”.

Organizăm acest concert caritabil pe 2 aprilie, când se sărbătorește Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. La Bârlad există un centru pentru copii cu autism, de care beneficiază 30 de copii. Zece specialiști, psihologi, instructori educaționali și asistenți sociali, asigură terapia ABA, ședințe de logopedie și grupuri de socializare. Fiecare copil beneficiază săptămânal de câte șase ore de terapie ABA, succesele fiind mai mari sau mai mici, în funcție de bagajul cu care fiecare copil vine de la natură”, ne-a declarat Iulia Jora, psiholog în cadrul Fundației „Cristi’s Outreach”.

Centrul pentru copii cu autism din Bârlad este căutat nu doar de părinții din județ ci și de cei din întreaga țară. Aportul financiar al părinților, în cazul Centrului din Bârlad, este mai mic de zeci de ori față de cel pe care ar fi trebuit să-l aducă în alte centre din țară, inclusiv private. La acest centru vin copii din Târgu Secuiesc, Iași și alte localități îndepărtate, unii părinți alegând să se mute în Bârlad pentru ca ai lor copii să beneficieze de recuperare prin terapia ABA. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: