Home » Justitie » Liceenii, premiați de polițiști

Liceenii, premiați de polițiști

Pentru a marca ziua de 25 martie, Ziua Poliției Române, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a organizat concursul de afișe intitulat „Școala fără delincvență”, cu scopul promovării și dezvoltării de comportamente responsabile în rândul adolescenților. Această activitate a constat în realizarea unui afiș al cărui mesaj să prevină săvârșirea de infracțiuni în scoală, tehnică de realizare a afișelor fiind desen, pictură sau colaj. Concursul s-a adresat elevilor din clasele IX-XII de la liceele din municipiul Vaslui și s-a desfășurat pe echipe, fiecare echipă fiind formată din 3 membri. La finalul manifestărilor adresate în mod special copiilor, cei mai buni au fost premiați în cadru festiv.

Festivitatea de premiere a oferit prilejul șefului inspectoratului, comisar șef Mirica Ionel, să adreseze tinerilor participanți un mesaj prin care a promovat profesia de polițist, vorbindu-le despre dăruirea și chemarea pe care ar trebui să o aibă cei dornici să urmeze această profesie. Elevii au vizionat un scurt film realizat de polițiștii vasluieni, material care a cuprins aspecte ale activității structurilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Premiile au fost înmânate de vicepreședintele Consiliului Național al Polițiștilor – Filiala Vaslui și au date de către Consiliul Național al Polițiștilor și Asociația Internatională a Polițiștilor – Regiunea 1 Vaslui.

Premiul I a fost obținut de o echipă a Liceului Teoretic „Emil Racovită” Vaslui formată din elevii Dariana Andreea Agape, Nicoleta Manolachi, Bianca Ivona Tărăgan, profesori coordonatori fiind Cristina Vîntu și Ramona Diana Popliuc. Premiul II a fost obținut de o echipă a Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui formată din Cristian Racovită, Andreea Marina Gache, iar profesor coordonator Carmen Mocanu, iar premiul III a fost obținut de o echipă a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui formată din Alina Olăreanu, Andra Raluca Nechita, Andreea Bahrim, profesori coordonatori fiind Daniela Caliniuc și Mihaela Sîrghi. A fost acordată și o mențiune echipei Liceului Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui formată din Teodora Ursache, Ionela Gabriela Gifei, Vasilica Valentina Dănăilă, iar profesor coordonator Gerlandida Hîncianu. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: