Home » Administratie » O a treia instanță fuge de răspundere în cazul referendumului de la Pungești. Dosarul se va judeca tot la Vaslui

O a treia instanță fuge de răspundere în cazul referendumului de la Pungești. Dosarul se va judeca tot la Vaslui

Curtea de Apel Iași nu va judeca validarea referendumului de la Pungești, după ce Judecătoria și Tribunalul Vaslui și-au declinat reciproc competența în această speță, magistrații ieșeni urmând a stabili, vineri, care dintre cele două instanțe vasluiene va examina cauza.

Validarea referendumului local de demitere a primarului de Pungești, Mircia Vlasă, se va face cel mai devreme săptămâna viitoare, după ce Curtea de Apel Iași a stabilit pentru vineri termenul de judecată a conflictului de competență în ceea ce privește instanța care va analiza cazul. Magistrații ieșeni au primit, miercuri, de la Tribunalului Vaslui dosarul cu rezultatul plebiscitului de la Pungești, precizând că tot o instanță din Vaslui este cea care va judeca speța.

Termenul în acest caz a fost stabilit pentru 25 martie și va fi judecat în Camera de Consiliu. Judecătorii vor decide care din cele două instanțe, respectiv Judecătoria sau Tribunalul Vaslui, este competentă să valideze referendumul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Iași, Diana Mihaela Micu Cheptene.

Dosarul referendumului de duminică de la Pungești a ajuns la Curtea de Apel Iași după ce Judecătoria și Tribunalul Vaslui și-au declinat reciproc competența, marți, pe marginea validării sau nu a rezultatului în funcție de prezența la vot. Astfel, Judecătoria Vaslui și-a declinat competența către Tribunalul Vaslui, instanță care, la rândul său, și-a declinat competența către Judecătoria Vaslui.

Autoritățile vasluiene au organizat, duminică, la Pungești, referendumul local privind demiterea primarului comunei, Mircia Vlasă. Prezența la vot a fost de 34,23%, din care 89,29% au votat pentru demiterea edilului în funcție. Însă, deocamdată, Prefectura Vaslui nu a luat nicio decizie cu privire la validarea sau nu a referendumului, având în vedere că nu s-a convenit asupra procentului de prezență la vot ce trebuie îndeplinit pentru validarea rezultatului, respectiv 30 sau 50%. În acest sens, prefectul Daniel Olteanu a solicitat, luni, lămuriri la Autoritatea Electorală Permanentă, Judecătoria Vaslui și Ministerul Afacerilor Interne. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: