Home » Justitie » Tâlhar cercetat după ce a agresat un bătrân

Tâlhar cercetat după ce a agresat un bătrân

Sorin A., în vârstă de 40 de ani, din comuna Roșiești a intrat pe 15 martie în locuința unui bătrân de 87 de ani, din aceeași localitate, l-a agresat și i-a sustras bani. Victima a sesizat polițiștii secției 7 de Poliție Rurală Banca.

Polițiștii au stabilit faptul că în noaptea respectivă, bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns fără drept în locuința bărbatului, l-a imobilizat și a sustras 800 de lei, bani ascunși de victimă sub un covor. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Sorin A. este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Pentru a preveni comiterea unor astfel de fapte, este important să vă asigurați imobilele, în special pe timp de noapte, prin încuierea ușilor, a porților, a ferestrelor și a altor zone de acces în locuință. Este recomandat să asigurați și iluminatul corespunzător al locuinței și al împrejurimilor. În cazul în care deveniți victima unei infracțiuni de tâlhărie:

– dacă sunteți într-un spațiu deschis și există persoane în jurul dumneavoastră, strigați după ajutor

– în cazul în care infractorul este agresiv, nu-i opuneți rezistență și renunțați la bunurile vizate de acesta

– încercați să rețineți cât mai multe semnalmente ale autorului/ autorilor: înălțime, conformație, semne particulare, îmbrăcăminte, în ce direcție s-a îndreptat, felul cum vorbea. Anunțați imediat Poliția la numărul de urgență 112. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: