Home » Justitie » Traficanții de droguri o fac pe neștiutorii!

Traficanții de droguri o fac pe neștiutorii!

de Răzvan CĂLIN

Tinerii din Bârlad care au fost prinși în timp ce tocmai primiseră un pachet cu canabis din Italia apelează la tot felul de stratageme în speranța că nu vor fi trași la răspundere de justiție.

Procurorii DIICOT Vaslui sunt pe ultima sută de metri în ceea ce privește finalizarea cercetărilor în cazul rețelei de traficanți de droguri care a fost anihilată în urma unei acțiuni derulată la sfârșitul lunii trecute la Bârlad. Cei cinci tineri care au ajuns după gratii pentru că au introdus în țară 488,6 grame de rezină de canabis, încearcă acum să facă tot posibilul pentru a scăpa de brațul legii sau măcar să se aleagă cu o pedeapsă cât mai mică.

Aurelian Dragoș Mureșanu (40 de ani), individul care a încăput pe mâna oamenilor legii la sfârșitul săptămânii trecute, l-a luat subit pe ”nu știu” sau ”nu am habar” în brațe.

”A negat în totalitate comiterea faptelor de care este acuzat. A spus că nu știa ce se află în pachetul respectiv care a ajuns în Bârlad. Ba chiar a susținut la un moment dat că nu știa că în cozonacul respectiv era ascunsă cantitatea respectivă de rezină de canabis. Pur și simplu a declarat că nu avea habar de ceea ce era în pachet!”, ne-a declarat procuroarea Irina Perjeu, purtătorul de cuvânt al Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT.

Mureșanu, la fel ca și ceilalți membri ai rețelei infracționale, încearcă să apeleze la tot felul de tertipuri și stratageme, în speranța că vor reuși cumva să iasă cu bine din această ”încurcătură”. Nu știm cât succes vor avea, însă cert este că anchetatorii strâng lațul în jurul lor, încet și sigur. În același timp, procurorii DIICOT Vaslui încearcă să stabilească și proveniența ”prăzii” pe care au descoperit-o ascunsă în locuința lui Mureșanu din satul Zorleni. Vorbim despre armament și muniție de diferite tipuri și calibre, bijuterii și ceasuri, despre care se bănuiește că ar proveni tot din activități infracționale.

Mureșanu este originar din Zorleni, însă de la mai mulți ani locuiește într-o localitate din provincia Catania din Italia. El este cel căruia i-a venit ideea să facă rost de canabis de pe piața neagră italiană și tot el s-a gândit că cel mai bine ar fi să ascundă drogurile într-un cozonac. A crezut că nimeni nu va bănui nimic, iar ei își vor putea vedea liniștiți de treabă. Numai că pe fir au intrat cei de la DIICOT Vaslui care în scurt timp au derulat acțiuni specifice, reușind, finalmente, să destructureze această rețea de traficanți de stupefiante. Agenții DIICOT Vaslui, sub coordonarea procurorilor, au reușit să dea lovitura de grație acestei bande la sfârșitul lunii trecute. Mai exact, pe 24 februarie, când la Bârlad a fost organizat un flagrant, în urma căruia trei indivizi din localitate au ajuns după gratii: Tiberiu Ștefăniță (31 de ani), Radu Ciprian Costea (24 de ani) și Octavian Tomescu (26 de ani). Ulterior, pe 15 martie, a venit rândul altui bârlădean – Gabriel Stratulat (29 de ani) –  să intre după gratii. Ultimul a fost Mureșanu, care spre mirarea agenților DIICOT, a venit benevol în țară, la sfârșitul săptămânii trecute. El a fost preluat de la aeroportul Otopeni încă din seara zilei de sâmbătă, 19 martie, și adus la Vaslui pentru audieri. Pe lângă rezina de canabis, anchetatorii au mai găsit acasă la Mureșanu 1 pistol marca BBM, model 315, calibru 8 mm, prevăzut cu 6 cartușe cu glonț, 1 pistol marca BBM, model 315, cal. 8 mm prevăzut cu 6 cartușe cu gaz de 8 mm, 1 pușcă semi-automată marca Ruger model 1022 carabine, cal. 22 LR și 445 cartușe Fiocchi, cal. 22, 40 de cartușe de vânătoare cu alice marca Mirage, materiale de confecționat cartușe de vânătore (51 tuburi goale, 32 de capse de plumb, 1110 gr alice din plumb de 5 mm, 4 obiecte destinate confecționării artizanale), 2171 capse Genofix), precum și mai multe ceasuri și bijuterii.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: