Home » Justitie » Liber la muncă în pușcărie. Penitenciarul Vaslui angajează, din sursă externă, 16 agenți și un ofițer

Liber la muncă în pușcărie. Penitenciarul Vaslui angajează, din sursă externă, 16 agenți și un ofițer

Penitenciarul Vaslui angajează, după mulți ani, personal din sursă externă, în acest sens fiind scoase la concurs un post de ofițer și 16 posturi de subofițeri, două dintre acestea cu dedicație specială pentru femei, în sectorul operativ al închisorii.

Oportunitate adevărată pentru cei care doresc să muncească la stat pentru salarii motivante. Penitenciarul Vaslui a dat drumul la angajări din sursă externă, pentru prima dată în ultimii ani. Astfel, sunt scoase la concurs în această primăvară 17 posturi, din care 16 de subofițeri și unul de ofițer psiholog. Cu excepția unui post de asistent medical pe stomatologie, celelalte locuri de muncă pentru subofițeri sunt în sectorul operativ. Ca o noutate, două dintre posturile acestea sunt cu dedicație specială pentru femei.

Cei care aspiră să lucreze în penitenciarul vasluian vor trebui să îndeplinească, desigur, ca la orice concurs, o serie de condiții. În primul rând, vor trebui să treacă o etapă preliminară, care va consta într-o testare psihologică. Ulterior, candidații vor intra în concursul propriu zis care, pentru început, va consta într-un interviu. Apoi, vor da proba sportivă de verificare a aptitudinilor fizice: alergare viteză 50 de metri, alergare rezistență 1.000 de metri bărbați și 800 de metri femei, flotări bărbați, în 20 de secunde, și abdomene femei, în 30 secunde. Concursul va continua cu proba practică de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului, nivel I, și, pentru postul de asistent medical stomatologie, cu proba practică de verificare a aptitudinilor necesare îndeplinirii atribuțiilor de serviciu. În final, cei care vor trece de toate aceste teste vor susține proba scrisă pentru examinarea cunoștințelor teoretice.

Termenul limită de depunere a dosarelor de candidat complete, cu excepția fișei medicale și a chitanței aferente taxei de concurs, este 12 aprilie 2016. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: