Home » Invatamant » ”S-au aplicat tot felul de tertipuri pentru a mă opri, pentru a ceda, însă nu am făcut-o. Nu-mi place politica, nu-mi plac politicienii!”

”S-au aplicat tot felul de tertipuri pentru a mă opri, pentru a ceda, însă nu am făcut-o. Nu-mi place politica, nu-mi plac politicienii!”

de Simona MIHĂILĂ

Replica pe care Andra Palmaciu, eleva din clasa a XII-a Filologie, de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad i-a dat-o deputatului PSD Adrian Solomon după ce acesta a declarat public că fata nu s-a prezentat la simulările la bacalaureat și că nu frecventează școala, a creat valuri de indignare. Mii de aprecieri, de felicitări, de încurajări și de comentarii de susținere au “înroșit” rețelele de socializare.scrisoare_10k_facebook

Articolul publicat în Est News a avut peste 10.000 de distribuiri pe facebook și alte câteva pe Linkedln (nu mai vorbim de vizualizări, pentru că numărul acestora, indiferent cât ar fi de mare nu reflectă și numărul celor care au apreciat articolul, așa cum o face contorul de “like”-uri și de “share” de pe rețelele de socializare).

solomon_ranjetFirește, că susținătorii PSD au căutat să contrabalanseze acest uriaș vot de blam la adresa candidatului lor la Primăria Bârlad. Așa că încercările de a o discreditat pe Andra Palmaciu nu au întârziat să apară. In stilul caracteristic al lingăilor fără rușine și fără respect față de opiniile oamenilor mulți, au fost lansate felurite informații mincinoase la adresa fetei. Dar au fost semnalate și atitudini de-a dreptul comice din partea unor membri PSD. Alții, cu pretenții de educație și aleasă instruire, nu s-au mai putut abține în a coborâ între comentatorii de pe facebook, dar argumentele lor palide n-au reușit decât să amplifice ridicolul în care s-au aruncat.

Străină de spectacolul mizerabil al politicii, curajoasa adolescentă, singura care a avut tăria să sancționeze neregulile de care se lovește, a fost sensibilizată de o parte dintre acuzațiile aruncate asupra ei. Revine așadar cu o nouă scrisoare, de data aceasta adresată denigratorilor săi, și trimisă prin intermediul ziarului nostru:

andra-palmaciu11“Recunosc. <În spatele meu> chiar se află cineva. Sunt ceea ce sunt datorită îngerilor ce mi-au construit un rai al scrierii. Scriu pentru că am avut parte de dascăli ce mi-au insuflat și îngrijit acest dar. Mi-au îngrijit penele aripilor ajutându-mă să mă îndrept spre înalt.

Scriu despre orice, despre viață, iubire, moarte, dar mai ales despre ceea ce mă doare, și nu voi permite nimănui să îmi fure acest har.

Sunt capabilă să scriu singură, sunt capabilă să mă revolt și să-mi cer drepturile, nu am nevoie de gândurile altora pentru a mă avantaja.

Vă mulțumesc pentru orice critică adusă, pentru fiecare jignire. Mă ajutați. Am învățat să mă dezvolt și să transform defectele în calități.

Tot ceea ce fac este să lupt pentru ceea ce nu am avut deși mi se datora, lupt să mă apăr și nu permit nimănui să îmi aducă acuzații false, indiferent de statut.

Nu-mi place politica, nu-mi plac politicienii, și niciodată nu voi permite cuiva să-mi folosească numele.

Nu am început să scriu pentru că am fost pusă să fac acest lucru, am scris deoarece știam că acela este punctul maxim de toleranță pe care îl pot accepta.

Am ceva <în spatele meu>. Am zile de singurătate, am lacrimi, am zile în care am îndurat ger în stațiile de autobuz, am zile în care am fost călcată în picioare din cauza îmbulzelii, am multă ură strânsă în piept pentru fiecare ridicare din umeri, aceștia sunt factorii ce m-au azvârlit într-o luptă continuă cu edilii și simpatizanții acestora.

S-au aplicat tot felul de tertipuri pentru a mă opri, pentru a ceda, însă nu am făcut-o. Nu voi îngenunchia în fața nimănui, nici în fața unor acuzații false, aduse de persoane ce nu-mi cunosc reușitele.

Astfel, chiar am <în spate> pe cineva, dascălii ce mi-au oferit posibilitatea de a mă destăinui prin darul ce mi-a fost oferit. Dumnealor sunt unicii vinovați pentru diplomele pe care le dețin, pentru concursurile la care am participat, pentru locurile fruntașe pe care le-am obținut, pentru revistele cu care am colaborat, pentru tot ceea ce sunt.

Să știți că am fost implicată în alte zeci de proiecte, am condus alte multe activități, de toate felurile, am muncit pentru mine în primul rând, deoarece zâmbetele celor din jur mă satisfac.

Multe acțiuni la care am luat parte nu au fost mediatizate, iar acest lucru nu m-a împiedicat să fac ceea ce trebuie. Chiar credeți că mă voi opri din a fi eu, doar pentru că insinuați lucruri total neadevărate? Vă înșelați.

Toate acestea se obțin prin muncă asiduă, de aceea, presupun, vă este greu să acceptați și să înțelegi”.

Iata cateva dintre actiunile pe care energica si implicata Andra Palmaciu si-a pus semnatura, fara a simti nevoia de a-i atarna numelui de care este atat de mandra, vreun partid politic sau vreun politician

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: