Home » Justitie » Radian Cojocaru, șeful bandei de hoți din Bârlad, condamnat definitiv

Radian Cojocaru, șeful bandei de hoți din Bârlad, condamnat definitiv

de Marian MOCANU

Judecătorii Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Radian Cojocaru împotriva sentinței date de judecătorii bârlădeni. Cel considerat unul din șefii bandei de hoți și tâlhari din Bârlad, care au terorizat municipiul, va executa trei ani de închisoare pentru furt și tâlhărie calificată.

În luna august a anului trecut polițiștii bârlădeni au reușit să-l prindă pe Radian Cojocaru, un tânăr de etnie rromã, recidivist, care ajunsese să tâlhărească, fără nici o jenă, oamenii pe stradă. Pe 2 august, după – amiaza, Cojocaru a furat mai multe bunuri de la un bărbat pe care, după comiterea faptei l-a amenințat cu bătaia, lovind și o altă persoană care a încercat să intervină în apărarea victimei. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că individul face parte dintr-o adevărată grupare de hoți și tâlhari, formată din zece persoane cu vârste între 18 și 44 de ani. Aceștia, unii dintre ei recidiviști, au pătruns în mai multe societăți comerciale și locuințe de pe raza municipiului Bârlad și din Epureni, de unde au furat tot ce au găsit. Lista lucrurilor furate este lungă și diversă, de la telefoane mobile, turbojet, sistem home-cinema, televizoare LCD, lanterne, aragaz, ceasuri radio sau telecomenzi, unelte electrice, lanțuri, pompe, case de marcat, ciocane, cafea, alimente, vin, țigări sau ochelari de soare, până la sârmele din exteriorul balcoanelor, ori becurile de la stâlpii de iluminat stradal ale comunei Epureni. În total, daunele provocate de banda de hoți depășește 30.000 de lei.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, judecătorii bârlădeni au dat primele sentințe în acest caz, pentru patru dintre hoți, care și-au recunoscut faptele. Radian Cojocaru, unul din cei considerați capul grupării, a fost condamnat la o pedeapsă cu executare de trei ani de închisoare, în timp ce celălalt șef la bandei, Costel Cosmin Vaishutt a primit nu mai puțin de cinci ani și zece luni de închisoare. Alți doi membri ai rețelei au fost achitați, după ce s-au împăcat cu victimele lor care și-au retras plângere.

Radian Cojocaru a contestat sentința, la Curtea de Apel Iași, iar vineri, 25 martie, magistrații au dat sentința definitivă: „Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul C.R. împotriva sentinței penale nr. 392/22.12.2015 pronunțată de Judecătoria Bârlad în dosarul nr. 4290/189/2015, pe care o menține”. În aceste condiții, Cojocaru va rămâne după gratii în următorii doi ani, dat fiind faptul că, din pedeapsă se va scade perioada petrecută de acesta în arest preventiv, circa șapte luni.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: