Home » Invatamant » Rezultate de excepție pentru matematicienii de la Liceul ”Mihai Eminescu”!

Rezultate de excepție pentru matematicienii de la Liceul ”Mihai Eminescu”!

de Răzvan CĂLIN

Elevii Georgiana Marian, Andrei Pavel și Andreea Olaru s-au calificat la faza națională a Concursului de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici”.

Recent, trei elevi de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bârlad au reușit performanța de a se califica la etapa pe țară a Concursului Național de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici”. Performerii care au obținut premiul I la etapa județeană a concursului sunt: Georgiana Marian, clasa a IX-a (profesor îndrumător Daniela Veronica Buzincu); Andrei Pavel, clasa a X-a (profesor îndrumător Veronica Mihaela Huiban) Andreea Olaru, clasa a XI-a (profesor îndrumător Liudmila Chelaru).

”Lotul liceului nostru care a participat la faza județeană a fost format din 26 de elevi ce au provenit de la filiere și specializări diferite. Îi felicităm pe toți participanții și de asemeni pe profesorii lor îndrumători. Le urăm succes celor trei elevi care ne vor reprezenta la faza națională a acestui prestigios concurs de matematică”, ne-a declarat Veronica Huiban, directorul adjunct al Liceului ”Mihai Eminescu”.

Deși nu s-au calificat mai departe, au mai fost alți elevi de la acest liceu care la etapa județeană au obținut premii sau mențiuni: Ioana Crăciun, clasa a IX-a, premiul III; Marian Bordeianu, clasa a X-a, premiul III, iar elevii Andrei Bursucanu și Andrei Pancu au luat câte o mențiune; Cristina Manea, clasa a XI-a, premiul II și Georgiana Baciu, mențiune; Elena Roxana Onică, clasa a XII-a, iar Lavinia Dima, mențiune.

Concursul Național de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici” este o competiție aflată la cea de a XX-a ediție și este organizată anual de Facultatea de Construcții din Iași. Anul acesta, faza națională a competiției se va desfășura la începutul lunii mai, bineînțeles, la sediul instituției de învățământ superior ieșene.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: