Home » Sport » Victorie de palmares pentru HC Vaslui

Victorie de palmares pentru HC Vaslui

HC Vaslui a învins Dunărea Călărasi, scor 37-30, însă bucuria vasluienilor nu poate fi deplină pentru că nu le aduce puncte în clasament. După ce Minaur a remizat cu Reșița, Călărașiul merge în play-off în ciuda înfrângerii suferite. Iar cum vasluienii au pierdut ambele meciuri cu băimărenii, iar aceștia au picat în play-out, pornesc în dezavantaj. Vasluiul merge cu 16 puncte în play-out și mai are de muncă pentru a evita retrogradarea, în timp ce echipa din Călărași va juca în sferturile campionatului cu Dinamo.

Elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Axinte au controlat jocul aproape în întregime, doar în primul sfert de oră oaspeții conducând ostilitățile. De la scorul de 9 -8 vasluienii au rămas la cârma partidei, iar în debutul actului secund conduceau și la șapte goluri, scor 21-14 și 22-15. Cu toate acestea, oaspeții au micșorat diferența la doar un gol, scor 28 – 27, în minutul 49. Vasluienii au fost inspirați însă pe final și s-au impus, 37 – 30.

Pentru HC Vaslui au marcat Mihai Bujor (12), Hagiu (9), G.Bujor (4), Soare, Anton (3), Pasere, Polocoser (2). Barac 2.

„Felicitări celor care s-au ocupat de promovarea acestui meci, în condițiile în care de două – trei etape suntem în play – out. Publicul a fost constant ca și prezență, datorită faptului că vasluienii iubesc echipa, sandu iacobiar lucrul acesta ne face să ne simțim foarte bine și ne dă de multe ori energia de care avem nevoie în timpul jocului. Cu siguranță băieții simt mult mai bine treaba aceasta, iar astăzi au fost extraordinari. Presiunea a fost pe noi, dar suntem bucuroși că ne-am făcut treaba și n-am lăsat loc de interpretări. Victoria a fost concludentă și am arătat că și noi avem potențial de a fi printre primii opt. N-am reușit anul acesta, nu rămâne decât să ne luptăm pentru obiectivul pe care îl avem în perioada următoare”, a declarat Sandu Iacob, antrenorul HC Vaslui, în cadrul conferinței de presă de după meciul cu echipa din Călărași.

Pe locul trei în play-out

Se anunță o luptă intensă pentru salvarea de la retrogradare, patru formații fiind despărțite de șase puncte în clasamentul play-out-ului. Cele zece etape ce se vor disputa în intervalul 20 aprilie-21 mai, un adevărat tur de forță pentru cele șase echipe.

În clasamentul play-out-ului, Energia Pandurii Târgu Jiu este lider detașat, cu 24 de puncte. Pe locul doi se află Minaur Baia Mare, cu 19 puncte, în timp ce vasluienii antrenați de Sandu Iacob ocupă locul trei, cu 16 puncte. Pe locul patru se clasează CSM Ploiești, cu 14 puncte, iar pe cinci CSM Focșani cu 13. Ultimul hc vaslui - csm ploiestiloc e ocupat de CSU Danubius Galați, care cu un singur punct e practic retrogradată. HC Vaslui se luptă pentru unul din primele două locuri, care asigură rămânerea în Liga Națională de handbal masculin și în sezonul viitor. Locurile trei și patru vor disputa baraj cu formații din Divizia Națională. În timp ce locurile cinci și șase înseamnă retrogradare.

Play-out-ul e foarte complicat din punctul meu de vedere, pentru că fiecare echipă e cu sabia deasupra capului. Orice greșeală poate să ne coste pe fiecare dintre noi, de aceea cred că va fi foarte echilibrat și e nevoie de a capacita întreaga forță colectivă a HC Vaslui pentru a ne îndeplini obiectivul. Știm la ce să ne așteptăm, știm foarte bine cum a fost anul trecut în play-out, dar suntem pozitivi până la capăt și cred ca avem valoarea necesară pentru a nu ne crea probleme. Debutăm cu Ploiești-ul un adversar, la fel ca Baia Mare, pe care nu l-am învins și ne dorim să îi batem. Dacă am făcut de două ori greșeala de a pierde cu ei, nu cred că va fi cazul și a treia oara”, a completat Sandu Iacob.

În prima etapă, care se va desfășura pe 20 aprilie, HC Vaslui întâlnește CSM Ploiești, iar Minaur se duelează cu echipa din Focșani. În timp ce Energia primește vizita lui Danubius Galați, într-o partidă în care gorjenii sunt mari favoriți. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: