Home » Justitie » Cazul bebelușului din Fruntișeni mort de malnutriție, dezvăluit de Est News, a intrat în atenția Avocatul Poporului

Cazul bebelușului din Fruntișeni mort de malnutriție, dezvăluit de Est News, a intrat în atenția Avocatul Poporului

de Simona MIHĂILĂ

Cazul bebelușului din Fruntișeni, mort la 4 luni de malnutriție, în urmă cu o săptămână, în timp ce era internat cu pneumonie la Secția de pediatrie a Spitalului de Urgență “Elena Beldiman”, caz dezvăluit de cotidianul nostru și preluat de presa centrală, va face obiectul unei anchete a Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă cu privire la decesul unui bebeluș, în vârstă de 4 luni, din comună Fruntișeni, județul Vaslui, posibil din cauza subnutriției”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Bebelușul, fusese adus la spital de mama lui, Adriana Vieru, din cauză că la 4 luni cântărea doar 3,6 kg, mai puțin de jumătate din greutatea normală. Copilul, al nouălea din familia Vieru, fusese hrănit doar în prima lună cu lapte praf, după care mama i-a dat doar lapte de vacă. După internarea în secția de Pediatriei, bebelușul și-a revenit spectaculos. Medicii spun că a evoluat bine, însă starea lui de sănătate s-a înrăutățit brusc, simptomele fiind specifice unei pneumonii. Diagnosticul a fost confirmat și după examenul anatomo-patologic. Medicul legist Sergiu Săvinescu a mai spus că pneumonia interstițială s-a instalat pe fond de malnutriție și anemie severă.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a declarat, la rândul său, o anchetă.

Ar fi interesant câtă atenție va fi acordată asistentului social al comunei, Mircea Hazazup, cel care ar fi trebuit să anunțe Protecția Copilului de condițiile mizerabile în care trăiește familia Vieru, dinainte ca tragedia să se producă. În discuția reporterului Est News cu el, dar și cu primarul Nicolae Lupu, cei doi au recunoscut că știau foarte bine în ce mediu sunt crescuți copiii familiei Vieru și că sunt neglijați, dar nu li s-a părut oportun să anunțe DGASPC. Asistentul social Mircea Hazazup a motivat că instituția nu are locuri în centre, întrucât sunt cazuri și mai grave decât acesta, în care un copil de 4 luni, cu ambii părinți lângă el, moare de malnutriție!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: