Home » Justitie » Condamnat cu suspendare, proxenetul Mario va ajunge totuși la închisoare

Condamnat cu suspendare, proxenetul Mario va ajunge totuși la închisoare

de Marian MOCANU

Pentru că nu s-a achitat de obligațiile de a se prezenta la Poliție, conform programului, judecătorii vasluieni au decis că lui Mario Angel Obreja îi va fi mai bine în penitenciar. Bârlădeanul fusese condamnat în 2014 la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru proxenetism.

În 2010, Mario Angel Obreja, un tânăr din Bârlad, și-a convins iubita, o fată de doar 14 ani, să se prostitueze, pentru a face rost de bani „pentru nuntă”. Fata era luată de „prietenul” ei din Centrul de Plasament „Elena Farago” din Bârlad, acolo unde era internată, și condusă seara la apartamentul unui cunoscut al proxenetului, Toader Nistor, în vârstă de 50 de ani. Acesta din urmă era plătit „în natură” pentru ca în casa lui să se desfășoare adevărate orgii, la care erau invitați prieteni ai proxenetului de ocazie. Faptele au ajuns la urechile procurorilor DIICOT iar cei doi, împreună cu alți tineri, au fost trimiși în judecată sub acuzațiile de trafic de minori și act sexual cu un minor.

În 2014, proxenetul Mario și „găzdașul” Nistor au fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Pentru că au fost lăsați în libertate, sub supraveghere, cei doi aveau și niște obligații, printre care de a anunța schimbarea de domiciliu și de a se prezenta regulat, conform unui program impus, la secția de poliție de care aparțin. Mario Angel Obreja nu a înțeles să se achite și de aceste obligații, de la condamnarea sa uitând să se mai prezinte la poliție. În consecință, Serviciul de Probațiune Vaslui a cerut în instanță revocarea suspendării executării sub supraveghere a pedepsei și „internarea” pe durata condamnării, a proxenetului Mario în Penitenciar.

Ieri, judecătorii Tribunalului Vaslui au dat sentința în acest dosar: „Revocă beneficiul suspendării executării sub supraveghere, a pedepsei de 3 ani închisoare, aplicată condamnatului Obreja Angel Mario de Tribunalul Vaslui, prin sentința penală nr. 284 din data de 09.05.2014, pronunțată în dosarul nr. 4449/89/2013 al Tribunalului Vaslui, rămasă definitivă prin neapelare, la data de 27.05.2014. (…) După rămânerea definitivă a prezentei sentințe penale se va dispune emiterea de îndată a mandatului de executare a pedepsei de 3 ani închisoare pe numele condamnatului Obreja Angel Mario”. În consecință, pentru că a fost prea comod, în loc să fie liber după ce a beneficiat totuși de clemența judecătorilor, Angel își va ispăși pedeapsa în închisoare.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: