Home » Justitie » Condamnat pentru că și-a ucis mama, vrea cu orice preț să fie liber

Condamnat pentru că și-a ucis mama, vrea cu orice preț să fie liber

de Marian MOCANU

Condamnat la 19 ani și nouă luni de închisoare cu executare pentru matricid, Hristodor Munteanu a făcut o nouă cerere de revizuire a dosarului. Magistrații vasluieni nu au fost de acord. În noiembrie 2011, Hristodor și-a ucis mama chiar de ziua acesteia cu zeci de lovituri de cazma, ulterior atacând și rănind alte două femei din sat.

În luna noiembrie 2011, chiar de ziua mamei sale, Frăsina, care împlinea 64 de ani, Hristodor Munteanu, din satul Movileni, a ucis-o cu zeci de lovituri de cazma. După ce tatăl său s-a dus la culcare, aproape de miezul nopții, între mamă și fiu a izbucnit o ceartă, în urma căreia bărbatul a pus mâna pe o cazma cu care a măcelărit-o, cu zeci de lovituri, pe cea care i-a dat viață. După oribila crimă, bărbatul a fugit de acasă, pe drum atacând și lovind alte două femei, și s-a oprit acasă la o soră, căreia i-a povestit că a lăsat în urmă mai multe cadavre. Femeia nu l-a crezut, însă, văzând starea de surescitare și agitație a fratelui său a chemat ambulanța pentru a-l transporta la spital, la secția Psihiatrie. Abia a doua zi dimineață s-a aflat tragedia, iar Hristodor a fost luat din patul de spital în care dormea și dus în arestul Poliției. Ucigașul avea patima beției și, din această cauză devenise extrem de violent. Nu cu mult timp înainte soția îl părăsise împreună cu cei trei copii. Acesta se pare că a fost și motivul certei dintre ucigaș și mama sa, care i-a reproșat că și-a distrus viața din cauza băuturii.

În noiembrie 2012, Hristodor Munteanu a fost condamnat la o pedeapsă de 19 ani și nouă luni de închisoare cu executare, sentință care a rămas definitivă. De atunci, bărbatul a făcut mai multe cereri de revizuire a dosarului, considerând pedeapsa primită mult prea aspră, de fiecare dată cererile sale fiind respinse de magistrați. În luna februarie a acestui an Hristodor a făcut o nouă astfel de cerere de revizuire. Nici de acastă dată, magistrații Tribunalului Vaslui nu s-au dovedit a fi mai îngăduitori. „Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de condamnatul Munteanu Hristodor, împotriva sentinței penale nr. 230/28.12.2012 a Tribunalului Vaslui din dosarul nr. 3106/89/2012. Cu apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în sentința pronunțată ieri de judecători. În mod sigur, aceasta nu va fi ultima încercare a ucigașului din Movileni de a scăpa de o parte din condamnare!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: