Home » Invatamant » Rezultat unic în istoria județului: doi elevi ai Școlii de Muzică și Arte Plastice din Bârlad, calificați la Olimpiada Națională de Muzică Instrumentală

Rezultat unic în istoria județului: doi elevi ai Școlii de Muzică și Arte Plastice din Bârlad, calificați la Olimpiada Națională de Muzică Instrumentală

Olimpic Lucian Albu

Lucian Albu

Școala de Muzică și Arte Plastice „N.N. Tonitza” din Bârlad a obținut un rezultat unic în istoria școlilor de muzică din județ. În urma Olimpiadei de muzică instrumentală, faza zonală de la Suceava, Școala de Muzică și Arte Plastice „N.N. Tonitza” are doi elevi calificați pentru faza națională a acestei olimpiade, care se va desfășura între 18 și 19 aprilie, la București.

Olimpica Alicia Banu

Alicia Banu

Alicia Banu (clasa a III-a, prof. Dorel Andrei) a reușit să impresioneze juriul prin interpretarea la vioară și să câștige participarea la faza națională, iar Lucian Albu (clasa a V-a, prof. Camelia Andrei) să fie remarcat la flaut și, astfel, să se califice și el pentru faza națională.

Alicia Banu studiază vioara de patru ani, iar Lucian a început să cânte la flaut de doi ani și jumătate, evoluând neașteptat de mult.

Rezultatele obținute la Olimpiada muzicală instrumentală, faza zonală, la care au participat elevi ai școlilor de muzică din opt județe ale Moldovei, ne onorează. Este cea mai bună participare a noastră din ultimii ani, nu doar la capitolul «calificări pentru faza națională» dar și ca număr de premii. Elevii noștri au obținut, în afara celor două calificări, două premii I, un premiu II și trei premii III. Nicio mențiune. Asta cred că spune tot. În urmă cu doi ani, a reușit să se califice la flaut un singur elev la etapa națională. Alături de Răzvan Pruteanu, la flaut, coordonat de prof. Aida Pârvu, și Felicia Drosu (flaut), coordonată de prof. Camelia Andrei, care au ocupat locul I, absolut toți cei opt participanți s-au întors cu premii”, ne-a declarat Mariana Bogos, directoarea Școlii de Muzică și Arte Plastice Bârlad.

Performanțele elevilor de aici sunt recunoscute și ele continuă să existe în ciuda condițiilor improprii în care își desfășoară orele. Consiliul Local Bârlad a depus un proiect de reabilitare și modernizare a corpului de clădire dinspre stradă, aflat pe lista clădirilor de patrimoniu, dar până acum nu a primit niciun răspuns de la Ministerul Dezvoltării. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: